MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Είπα, μην ενοχλείτε! του Francis Veber στο Θέατρο Αποθήκη

Το θέατρο Αποθήκη παρουσιάζει από τις 4 Νοεμβρίου, τη μαύρη κωμωδία του Francis Veber “Είπα, μην ενοχλείτε”, σε σκηνοθεσία ΒασίληΜυριανθόπουλου και μετάφραση Αντώνη Γαλέου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Εφτά καθημερινοί άνθρωποι. Ένας λούζερ φωτογραφάκος (Νίκος Μουτσινάς) που τον παράτησε η γυναίκα του και θέλει να αυτοκτονήσει, ένας πληρωμένος δολοφόνος (Βασίλης Μυριανθόπουλος), μια απλή νοικοκυρά (Ράνια Παπαδάκου) με μια απλούστατη στολή ιππασίας και μαστίγιο, ένας διπολικός ψυχολόγος (Χάρης Γρηγορόπουλος), ένας γκρούμ (Αχιλλέας Σκεύης) που θέλει να γίνει μοντέλο, ένας ισπανός παραλίγο επιχειρηματίας κι ένας Εξαρχειώτης ασφαλίτης (Δημήτρης Μαχαίρας)!

Όλοι αυτοί σ’ ένα δωμάτιο στον δέκατο όροφο ενός ξενοδοχείου, σε καταστάσεις ζεν, τρέλας κι αδυναμίας, προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Αλλά τί θα συμβεί όταν αρχίσουν να μπερδεύονται τα μαστίγια με τους κουβάδες, οι μαράκες με τα οπλοπολυβόλα και οι χειροπέδες με τα πιεσόμετρα; Γι’ αυτό σας Είπα, μην ενοχλείτε!

eipa min enoxleite moutsinas 

Το έργο L’ emmerdeur (πρωτότυπος τίτλος), είναι μια γαλλική μαύρη κωμωδία του Francis Veber, βασισμένη στο έργο του ιδίου Le contrat (Το συμβόλαιο) που έγραψε το 1971. Το έργο μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο: το 1973 σε σκηνοθεσία Édouard Molinaro με τους Lino Ventura και Jacques Brel στους κεντρικούς ρόλους και το 2008 σε σκηνοθεσία του Francis Veber. Στην Ελλλάδα προβλήθηκε το 2009 με τον τίτλο «Ο κακός μπελάς».

Tον Μάρτιο 2016, το έργο θα κάνει πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου σε απόδοση και σκηνοθεσία του Sean Foley, με τους Kenneth Branagh & Rod Brydon στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και φέτος είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο θέατρο από τα Αθηναϊκά Θέατρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Francis Veber
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου

Παίζουν: Νίκος Μουτσινάς, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ράνια Παπαδάκου, Αχιλλέας Σκεύης, Δημήτρης Μαχαίρας

Διάρκεια: 110 λεπτά
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b