MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας στο Θέατρο Badminton

Από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, το συναρπαστικότερο ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, η Αργοναυτική Εκστρατεία, γίνεται μια μεγάλη παράσταση στο Θέατρο Badminton, με τίτλο “Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας”.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η νέα υπερπαραγωγή του Badminton, που μετά τον θρίαμβο του Θησέα και της Αριάδνης στο νησί των ταύρων (περισσότεροι από 110.000 θεατές και βραβείο της Ακαδημίας Θεατρικών Βραβείων) επιστρέφει στην ανεξάντλητη πηγή των ελληνικών μύθων, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων.

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας μια επική περιπέτεια που αφηγείται την πορεία του Ιάσονα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.

iasonas2 badminton

Ηγέτης της μεγάλης περιπέτειας των Αργοναυτών είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, που ερμηνεύοντας τον Ιάσονα επιστρέφει σε «γνώριμα» μονοπάτια, καθώς διέπρεψε στον ρόλο του Θησέα. Μαζί του, σε μια εμφάνιση-έκπληξη που θα συζητηθεί, η Σαβίνα Γιαννάτου κρατά τον ρόλο της Μήδειας, αλλά και της ιερής ομιλούσας βελανιδιάς που τοποθέτησε η θεά Αθηνά στην πλώρη της Αργώς. Τον Ορφέα, τον αχώριστο φίλο του Ιάσονα, ενσαρκώνει ιδανικά ο Ζαχαρίας Καρούνης, τον Δία ο Γιώργος Γάλλος, ενώ τον Κένταυρο Χείρωνα υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Σοφία Σπυράτου, μετά τον Θησέα και τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ένας πολύπλευρος δημιουργός που μπόλιασε με νέο ήθος το ελληνικό τραγούδι, ο Παρασκευάς Καρασούλος. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Νίκος Κυπουργός, ο συνθέτης που προίκισε την ελληνική μουσική με σπουδαίους κύκλους παιδικών τραγουδιών όπως, μεταξύ άλλων, η θρυλική Λιλιπούπολη και τα Μυστικά του Κήπου. Είκοσι πέντε χορευτές, ηθοποιοί και τραγουδιστές ζωντανεύουν το ταξίδι και τις περιπέτειες της Αργώς και των Αργοναυτών, πλαισιωμένοι από τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια που εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης.
 
iasonas1 badminton

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Παρασκευάς Καρασούλος
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρίνα Σάττι, Γιώργος Γάλλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Μαρία Γράμψα, Δημήτρης Γαλάνης, Χλόη Μάντζαρη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιώργος Νούσης, Γιώτα Αλεξίου , Στράτος Γιαπτσέ, Αλέξανδρος ΚεΪβανάη, Έλενα Κέκκου, Ανδρέας Λάβνερ, Γιάννα Μεντβέντεβα, Αρετή Νότη, Πάνος Πολίτης Αργοναύτης, Κώστας Ραφαηλίδης, Δημόκριτος Σηφάκης, Γιάννης Σμέρος, Γιάννης Στέφος, Ράνια Φόβου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωνσταντίνου Ντέλλα για 3η σεζόν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Caipirinha, του Μιχάλη Σπέγγου στο Θέατρο Δρόμος
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη για 5η χρονιά στο Θέατρο Άλφα
ΘΕΑΤΡΟ
Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Επιστρέφει ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη
ΘΕΑΤΡΟ
Τελευταία Επιθυμία, των Αντώνη Αντωνόπουλου και Κέλλυς Παπαδοπούλου στο H.ug Art Space
ΘΕΑΤΡΟ
Άγριοι, του Γιώργου Παλούμπη για 2η σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Θεατρικά Νέα
Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ: Η ταινία-σταθμός ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Η Παναγία των Παρισίων: Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ανεβάζει στον «Ελληνικό Κόσμο» το αριστούργημα του Ουγκώ
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Βρικόλακες», του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν στο θέατρο Radar