MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Aleksandra Domanović στο Art Space Pythagorion στη Σάμο

Μετά από τρεις χρονιές επιτυχημένων εκθέσεων με έργα του Harum Farocki το 2012, της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας Slavs and Tatars το 2013 και, πέρυσι, της Nevin Aladağ, το καλοκαίρι του 2015 το Art Space Pythagorion παρουσιάζει μια ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Aleksandra Domanović με τίτλο Hotel Marina Lučica.

Monopoli Team

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από τις 20 Ιουλίου ως τις 10 Οκτωβρίου 2015. Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν στις 4 Αυγούστου 2015, παρουσία της καλλιτέχνιδας.

Η προσωπική και η δημόσια ιστορία συχνά συμπλέκονται στη δουλειά της Aleksandra Domanović . Αμφισβητώντας την ιδέα μιας άκαμπτης, συμπαγούς ιστορικής αφήγησης, η καλλιτέχνις γίνεται η ίδια αφορμή και όχημα για την ιστορική έρευνα που καθοδηγεί την πρακτική της. Τα έργα της, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία και εγκατάσταση, ασχολούνται με τη συχνά σιωπηρή ή μη ορατή πολιτική που διαμορφώνει τη σύγχρονη κοινωνία.

010 yu2me still

Η έκθεση Hotel Marina Lučica περιλαμβάνει έργα της τελευταίας πενταετίας, στα οποία συγκαταλέγονται μεγάλος αριθμός νέων αναθέσεων, έργα που εξετάζουν την πορεία προς τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας –όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Domanović– και τις επιπτώσεις της. Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται σε ένα παλαιό θέρετρο στις ακτές της Κροατίας. Η Domanović θυμάται, και αναβιώνει, το Ξενοδοχείο Marina Lučica, στο οποίο παραθέρισε ένα καλοκαίρι με την οικογένειά της, λίγο πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, το 1992, το θέρετρο είχε μετατραπεί σε κέντρο στρατολογίας του Κροατικού στρατού, και αργότερα, καθόλη τη διάρκεια των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας, φιλοξενούσε πρόσφυγες. Από τα τέλη της δεκαετίας 1990, το ξενοδοχείο παραμένει κενό με ζωγραφισμένα συνθήματα στους τοίχους του.

Επίσημα εγκαίνια: 4 Αυγούστου | 20.00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 – 13.00 και 19.00 – 00.00

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b