MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Οι επαναστατικοί χοροί της Κρήτης στο Θέατρο Χυτήριο

Η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη παρουσιάζουν στις 8, 15 και 22 Ιουλίου, 3 μοναδικές – θεματικές παραστάσεις Κρητικών Χορών με θέμα το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την “ελευθερία”, στο Θέατρο Χυτήριο.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Εμπνέοντε από τους El Greco, Νίκο Καζαντζάκη και Νίκο Ξυλούρη οι οποίοι ύμνησαν την Ελευθερία με την ζωή και το έργο τους. Κάθε παράσταση θα είναι ξεχωριστή με διαφορετική καλλιτεχνική ροή, αφιερωμένη και προσαρμοσμένη σε αυτούς τους σπουδαίους Κρήτες καλλιτέχνες. Χοροί από ολόκληρη την Κρήτη, δύσκολοι αυτοσχεδιασμοί και video – προβολές συνθέτουν ένα θέαμα μοναδικό!
Τους χορευτές συνοδεύει το μουσικό σχήμα του Γρηγόρη Αλυσσανδράκη.

Επέλεξαν να εκφράσουν ως Ομάδα την δική τους φωνή στην γενικότερη ασφυξία που νιώθουμε ώς Έλληνες την τελευταία χρονική περίοδο. Ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που υπάρχουν είναι η ελευθερία. Αυτή συμβάλλει στην πρόοδο και στην ευημερία όχι μόνο του ατόμου, αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Παρ’ όλα αυτά όμως, στη σημερινή εποχή τουλάχιστον, η έννοια της ελευθερίας καταρρακώνεται και ταπεινώνεται συνέχεια, σε κάθε σχεδόν εκδήλωση της καθημερινής ζωής. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού η ελευθερία είναι απολύτως απαραίτητη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευτυχία. Η ελευθερία αποτελεί παράγοντα καλλιέργειας και ολοκλήρωσης της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορογραφία: Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης

Παίζουν: Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη, Μουσικό σχήμα του Γρηγόρη Αλυσσανδράκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b