MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Avanti Dario του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου στο Ηρώδειο

Ο Σταμάτης Κραουνάκης συναντά την Λίνα Νικολακοπούλου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, για μια μοναδική βραδιά στις 9 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ο Ντάριο Φο και πριν και μετά το Νόμπελ είχε και έχει μια ολόφρεσκη ματιά και επιθυμία να οργανώνει, με όπλο του τη σάτιρα, την ειρωνεία και τη χρήση του παράδοξου στη θεατρική του γλώσσα, την υγιή αντίδραση του κοινού αισθήματος απέναντι σε ό,τι το καταπιέζει.
Εάν θυμηθούμε τους τίτλους από τα έργα του θα δούμε πόσες φορές μας έχει καθρεφτίσει… «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», «Κλέψε λιγότερο», «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», «Η μεγάλη Παντομίμα», κ.λ.π.

Η ανατρεπτική γιορτή που θα στηθεί κάτω από την Aκρόπολη, προς τιμήν του Ντάριο Φο και της πολύχρωμης ζωής και δράσης του, είναι μια υπέροχη ευκαιρία να θυμηθούμε, να συναντηθούμε και να απογειωθούμε με το χιούμορ, τη σάτιρα και το εφηβικό κέφι ενός ελεύθερου μυαλού.

ntario fo

Ο υπέροχος αυτός Ιταλός παραμυθάς και θεατράνθρωπος πιστεύει πως ό,τι μας έχει γίνει κατά καιρούς βραχνάς και φόβητρο στη ζωή από την εξουσία, είναι γιατί δεν γελάσαμε όσο πρέπει με τα χάλια της.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λίνα Νικολακοπούλου , Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Λίνα Νικολακοπούλου , Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
Χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης

Παίζουν: Μάγια Λυμπεροπούλου, Δάνης Κατρανίδης Αγγελος Παπαδημητρίου, Ελένη Ουζουνίδου Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη Χάρης Φλέουρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος Δημήτρης Μάριζας, ομάδα μουσικού θεάτρου Σπείρα-Σπείρα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b