MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Limbo της Φένιας Παπαδόδημα στο ELAIώNAS Festival

Το ELAIώNAS Festival 2015, παρουσιάζει το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου, το έργο “Limbo” της Φένιας Παπαδόδημα, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η ιστορία ενός Βρικόλακα που μεταμορφώνεται σε Άγγελο. Μιας αλαζονικής, στα όρια του δαίμονα, ηθοποιού που πιστεύει πως έχει τέτοιες δυνάμεις ώστε να ελέγχει τα πάντα… ή σχεδόν…

Βρίσκεται στο δρόμο, έχοντας «φύγει από το σπίτι της γιατί δεν το ένιωθε δικό της», μένει σε διαφορετικά ξενοδοχεία γύρω από την Ομόνοια, χωρίς να μας ομολογεί αν αυτό είναι από επιλογή ή από πραγματική ανάγκη.

Σ’ αυτόν τον ουδέτερο χωροχρόνο της δίνεται η δυνατότητα να κάνει έναν απολογισμό της ζωής της. Συνειδητοποιεί πως τόσα χρόνια ζει σε limbo, σε μία κατάσταση διαρκούς ταραχής, έντασης, εξάρτησης κυριολεκτικά, από καταστάσεις τοξικές και το χειρότερο ανύπαρκτες! Μία φαντασιακή ζωή που την οδήγησε να χάσει κάθε επαφή με τον αληθινό εαυτό της.

fenia2

Μία λεπτή ρωγμή στην πανοπλία της επιτρέπει στο φως να διεισδύσει. Ησυχία, ταπείνωση, ανακούφιση. Η ψυχή της έχει ξεχάσει αυτές τις «στάσεις». Όσο τις θυμάται τόσο τις αναζητά, σαν μυγάκι έλκεται από το «άληστο» φως. Αφορμή γι’ αυτή την εσωτερική αλλαγή είναι η ανάγνωση ενός ρομαντικού βιβλίου των αρχών του 20ου αιώνα, «Ο Αναδρομάρης της Αττικής» του Δ. Καμπούρογλου.

Η κατεστραμμένη της ζωή παραλληλίζεται με την σύγχρονη Αθήνα ενώ η αλλοτινή αίγλη και η ουσιαστική ωραιότητα της πόλης με το φως που της λείπει, που η ψυχή της έχει λησμονήσει… Μπροστά στα μάτια του θεατή ψηλαφεί τα στραβοπατήματά της, καταλαβαίνει πως δυστυχώς δεν έχει πια τον χρόνο για να γίνει ένας άλλος άνθρωπος, συνειδητοποιεί πως ο θάνατος δεν είναι και τόσο μακριά… Θέλει να αφήσει πίσω της μία μαρτυρία που να αξίζει και βλέπει πως δεν μπορεί, αν δεν αλλάξει τον εαυτό της.

papadodima

«Με μια στραβοτιμονιά», όπως έγραφε ο Ελύτης, «ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση…»

Συντελεστές:
Κείμενο – ερμηνεία – μουσική: Φένια Παπαδόδημα 
Κίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή 
Σκηνικά και κοστούμια: Α. Καρανάνος και Α. Σιάφκου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Καλλιτεχνική επιμέλεια – φωτογραφία: Alex Kat 

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 16/5 (21.00) & Κυριακή 17 Μαΐου (20.30)
Τιμές εισιτηρίων: 10€
Τηλέφωνο: 6947723290

Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
Μαραθωνομάχων 8, Βοτανικός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φένια Παπαδόδημα
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Σουγιουλτζή


Παίζουν: Φένια Παπαδόδημα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b