MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ταινιόραμα 2015: Το καλοκαιρινό ραντεβού των σινεφίλ στην καρδιά της Αθήνας

168 ταινίες μέσα σε 8 βδομάδες, ή αλλιώς ένας κινηματογραφικός μαραθώνιος στο κέντρο της Αθήνας, στον ιστορικό κινηματογράφο Άστυ από τις 14 Μαϊου έως τις 8 Ιουλίου.

Monopoli Team

Για 25η χρονιά «το Ταινιόραμα, η γιορτή του σινεφίλ στο Άστυ, επιμένει και υποδέχεται το καλοκαίρι πολύ πιο ανανεωμένη, με σπάνιες ταινίες και άπαιχτα αριστουργήματα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι».
Με αυτά τα λόγια μας προσκαλούν όλους, μυημένους και μη στη μαγεία του σινεμά των μεγάλων δημιουργών/ auteurs, οι αδερφοί Στεργιάκη στο υπόγειο της πλατείας Κοραή από τις 14 Μαΐου μέχρι και τις 8 Ιουλίου.

Πρόκειται για 56 ημέρες γεμάτες με επιλεγμένα κορυφαία φιλμ των πιο επιδραστικών δημιουργών του σινεμά: Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουί Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τρυφό, Ζαν Λυκ Γκοντάρ, Αντρέι Βάιντα, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Πιέρ Πάολο Παζολίνι, Φεντερίκο Φελίνι, Ακίρα Κουροσάβα, Λαρς Φον Τρίερ, Βιμ Βέντερς και η λίστα συνεχίζεται…

Δε θα λείψουν όμως και άλλα ιδιαίτερα αφιερώματα, όπως αυτά για θρυλικές αντρικές και γυναικείες φιγούρες του κλασικού και του νεότερου κινηματογράφου. Θα υπάρξουν ακόμα ημέρες για την Ιταλική σάτιρα, για Κινέζικα αριστουργήματα αλλά και για διαμάντια από τη Σερβία, την Κορέα και αλλού.

Το φετινό πρόγραμμα του Ταινιοράματος μέσα από ένα ταξίδι που ξεκινάει από το 1935 και φτάνει μέχρι και το 2014 αναμένεται να ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα γούστα των κινηματογραφόφιλων.

Τα ημερήσια εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ, τα μειωμένα (φοιτητικά/ άνω των 65/ ανέργων) 6 ευρώ ενώ η κάρτα διαρκείας για τις 8 βδομάδες κοστίζει 45 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπουμε στο παρακάτω link, http://issuu.com/amafilmspress/docs/program/1?e=0/12191920

Ναταλία Αποστολοπούλου

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b