MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ασκήσεις Ύφους από τη θεατρική Ομάδα Πόρτο Ράφτη στην Αίθουσα Πολύτροπο

Η Θεατρική Ομάδα Πόρτο Ράφτη παρουσιάζει την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 21.00, το έργο “Ασκήσεις Ύφους” του Ραιημόν Κενώ, σε θεατρική απόδοση Αχιλλέα Κυριακίδη.

Ασκήσεις Ύφους από τη θεατρική Ομάδα Πόρτο Ράφτη στην Αίθουσα Πολύτροπο - Monopoli.gr
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Με πόσους τρόπους μπορεί να περιγραφεί ένα ασήμαντο επεισόδιο, απ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στην καθημερινή μας ζωή;
Με ενενήντα εννέα απαντά ο Ραιημόν Κενώ και ιδού η απόδειξη.
Οι Ασκήσεις ύφους είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά και, σίγουρα το πιο πρωτότυπο βιβλίο στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Σε κάποιο Παρισινό λεωφορείο μιαν ώρα αιχμής, ένας αντιπαθητικός νεαρός ξεκινάει έναν καβγά με τον διπλανό του “δι’ ασήμαντον αφορμήν”.
Μ’ ένα ανεξάντλητο καταιγισμό απολαυστικών ευρημάτων, ο Κενώ, ένας από τους πιο πνευματώδεις συγγραφείς του αιώνα μας, παρουσιάζει 99 παραλλαγές του επεισοδίου, 37 απ΄τις οποίες παρουσιάζουμε σήμερα.


Η θεατρική ομάδα Πόρτο Ράφτη του Κώστα Καστανά δημιουργήθηκε πριν από δυόμισυ περίπου χρόνια και αποτελείται από εικοσιπέντε άτομα διαφόρων ηλικιών. Το θεατρικό αυτό εργαστήρι με έγνοια τη γλώσσα μελετά την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση, αλλά κυρίως το ελληνικό και διεθνές θέατρο, και παρουσιάζει περιστασιακά δείγματα της δουλειάς του. Δύο ποιητικές αναγνώσεις αφιερωμένες στον Καβάφη, δύο ανθολόγια ελληνικής ποίησης, δύο σκηνικές αναγνώσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων είναι μερικά δείγματα δουλειάς, μέχρι σήμερα.

Συντελεστές:
Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Κώστας Καστανάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τσακαλάκη
Εικαστικά: Νίκος Νίκας
Τεχνική υποστήριξη: Γιάννης Παυλάκης
Πιάνο παίζει ο Ζαχαρίας Τσίχλας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b