MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Λίγο ο νέος μήνας, λίγο το Πάσχα που πλησιάζει, το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί μοιάζει να έχει άγριες διαθέσεις. Το πρώτο διήμερο του Μαρτίου μας προτείνει ανοιξιάτικα πάρτι, θεματικές εκθέσεις, μουσικά απογεύματα όπερας, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και γειτονιές. Μη ξεχάσω, την Κυριακή γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με φεστιβαλικές εκδηλώσεις αφιερωμένες σε όλες μας. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι δωρεάν προτάσεις αυτού του Σαββατοκύριακου! Διαλέχτε…

Καλό Σαββατοκύριακο!
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 7 Μαρτίου
ImageΛυσιστράτεια 2015 – Φιλανθρωπικό φεστιβάλ για την γυναίκα
Το θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” της Μαίρης Ιγγλέση από το 2013 γιορτάζει και έχει θεσμοθετήσει τα “Λυσιστράτεια”, ένα φιλανθρωπικό φεστιβάλ που τιμά τη Γυναίκα. Φέτος, το Σάββατο 7 Μαρτίου τιμά τρεις ξεχωριστές κυρίες με σπουδαίο κοινωνικό έργο. Τη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, τη διευθύντρια της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» Μαριέττα Προβοπούλου και την καλύτερη νέα ερευνήτρια του 2011 δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία άνοιξε θεραπευτικό δρόμο στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Booze party TASTES LIKE SPRING…
Πλησιάζει η Άνοιξη, τα πουλάκια λαλαλα, τα λουλουδάκια χοπ χοπ χοπ, το κοκορακι κικι ρικικι να σε ξυπνάει κάθε πρωί !!! Το Σάββατο 7 Μαρτίου, το  Booze γιορτάζει πειραματικά τον ερχομό της Άνοιξης σε ένα σκοτεινό μέρος με back to back μουσικές από εμένα, εσένα, τον γείτονα της διπλανής πόρτας και το αγόρι της παραδιπλανής μπαλκονόπορτας.

Passport project στο Zp8762c9b2935a6463ad256cc50fcda220c4 L
Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του, γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας, γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, από τον Κούρδο και τον Αφρικανό μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα.

Μότσαρτ στο Κοινωνικό Ωδείο
Βραδιά αφιερωμένη στις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη στήνεται από τις 5:30μμ στο Κοινωνικό Ωδείο, αρχικά με την προβολή της ταινίας AMADEUS του Milos Forman (βραβευμένη με 8 όσκαρ) και στη συνέχεια με μια σπουδαία συναυλία δασκάλων και μαθητών του κοινωνικού ωδείου (8:00μμ). Θα ακουστούν τα έργα:“Notte e giorno faticar”, (εισαγωγική) άρια του Leporello, από Don Giovanni, “Mentre ti lascio, oh figlia”, Konzert – Arie, K 513, “Madamina, il catalogo e questo”, άρια του Leporello, από Don Giovanni
F.Sor introduction and variations on a theme by Mozart, Fantasia C minor KV 475 (για πιάνο). Ερμηνεύουν: Παντελής Κατσάμπας, Πέγκυ Βαλμά, Αλέξανδρος Κρητικός. Τηλ: 211 2151114

Τα Σάββατα πάμε Βιβλιοθήκη!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση. Παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

 Σκυταλοδρομία Παραμυθιού από τον Δήμο Αθηναίων
Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθάδων αποτελεί η «Σκυταλοδρομία παραμυθιού», μία σειρά προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», στα Πολιτιστικά του Κέντρα της πόλης. Αυτό το Σάββατο η σκυταλοδρομία συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης «Από τα πιο ψηλά βουνά …στης θάλασσας τα βάθη. Κι από του δράκου τη σπηλιά…στα ξέφωτα, στα δάση» για παιδιά.


Κυριακή 8 Μαρτίου
Social Yoga στο Ρομάντσο με ελεύθερη είσοδοSocial Yoga στο Ρομάντσο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί τον Ιανουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Σάββατο και Κυριακή
Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και το νέο χρόνο, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Το Σάββατο και την Κυριακή επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, πριν ή μετά τη βόλτα σας στην Πλάκα και στις τριγύρω ομορφιές της.

Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο
Το Σάββατο 7 Μαρτίου, η Εθνική Λυρική σκηνή πάει στο Φλοίσβο για ένα γκαλά όπερας με τους σολίστες της Λυρικής: Έλενα Κελεσίδη – υψίφωνος, Βασιλική Καραγιάννη – υψίφωνος, Γιάννης Χριστόπουλος – τενόρος, Διονύσης Σούρμπης – βαρύτονος, Τάσος Αποστόλου – βαθύφωνος. Σε ότι αφορά στην αγαπημένη Κυριακή, απανταχού σινεφίλ οδηγηθείτε στο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Περικλή Χουρσογλου, με την προβολή της βραβευμένης του ταινίας «Λευτέρης Δημακόπουλος». Ο σκηνοθέτης θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη για τα μηνύματα της εικόνας. Ώρα έναρξης: 7.30.

Εκδηλώσεις στο Polis Art Cafe
Παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα ποίησης και μουσικές. Ένα πλήθος εκδηλώσεων φιλοξενεί μέχρι τις 30 Μαρτίου, το Polis Art Cafe με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Το Σάββατο οι εκδόσεις Ιωλκός παρουσιάζουν το βιβλίο της Κατερίνας Κατράκη ‘Η παρτίδα’, ενώ την Κυριακή οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Σακελλαρόπουλου ‘Οι μύθοι και το παραμύθι, μια περιήγηση στις θρησκευτικές κι ιστορικές παραµυθίες των Ελλήνων και τους θλιβερούς πρωταγωνιστές που τιµάµε ως ήρωες’.

Rockabilly Party feat. Mr.Ducktail – The Demon Barber of Carnaby str στο Tiki Bar!
Με δύο εντυπωσιακά πάρτι υποδέχεται το Μάρτιο το Tiki Bar, με θέμα το Rockabilly. Στα decks θα βρίσκονται οι: The Wanderers – Pure Vinyl Record Hop, Mississippi Outlaw (a.k.a. Dimitris Papastamos), Miss Cherry Pie (a.k.a. Mariangela Salichou), ενώ special guest της βραδιάς θα είναι ο Mr Ducktail.

Welcome to Ecumenopolis στο metamatic:taf
Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο σκυρόδεμα και την αστικοποίηση σημαίνει ότι η ύπαρξή μας πραγματώνεται πλέον σε μια σειρά σύνθετων δικτύων που υπερβαίνουν τη διχοτομία αστικού / υπαίθριου: υπερβαίνουν τα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά σύνορα. Κανένας τόπος στον πλανήτη δεν έχει αποφύγει τις συνέπειες και επιπτώσεις της νεωτερικότητας και της αστικοποίησης. Το Welcome to Ecumenopolis αποτελεί μια πλατφόρμα για την παρουσίαση της “παγκόσμιας αυθεντικότητας”: νέες ίνες σε έναν διάχυτο αστικό ιστό που συνιστούν ανάλυση ενός παγκόσμιου αστικού τάπητα που ξεπερνά τα νομοθετικά όρια, τις πλακόστρωτες οδούς και τα σήματα δικτύου.

Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανώτατη Σχολή
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί μια έκθεση αφιέρωμα στο Δημήτρη Μυταρά και τους συνεργάτες του στη Σχολή Καλών Τεχνών, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τόσο την εικαστική ζωή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όσο και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ως Καθηγητής από το 1975 έως το 2001, έχοντας την διεύθυνση αρχικά του Προκαταρκτικού Εργαστηρίου και στη συνέχεια του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής.

Τρεις καλλιτέχνες στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Κοινός παρονομαστής η ζωγραφική, η φιλία και ο αλληλοσεβασμός. Τρεις καλλιτέχνες, ο Αχιλλέας Πιστώνης, ο Βασίλης Σελιμάς και ο Αντώνης Τσακίρης παρουσιάζουν, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, τη δουλειά τους στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, στη Νέα Ιωνία. Δεν πρόκειται για συν – έκθεση αλλά για συστέγαση τριών ατομικών εκθέσεων στον ίδιο χώρο.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b