MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tη νύχτα που το θέατρο Πόρτα έγινε σκυλάδικο: αποκλειστικά video στιγμιότυπα

Τρίτη βράδυ και η κίνηση έξω από το θέατρο Πόρτα είναι ασυνήθιστα έντονη για καθημερινή. Δεν είναι όμως η μεγάλη ουρά στο ταμείο που σε κάνει ν’ απορείς. Τέτοιες εικόνες έχουμε ξαναδεί έξω από αυτό το θέατρο. Σήμερα όμως η ατμόσφαιρα είναι πολύ διαφορετική…

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πολλά γνωστά πρόσωπα -με λίγη δόση υπερβολής όλο το ελληνικό θέατρο είναι εδώ- μοιράζονται ένα συνωμοτικό χαμόγελο πίνοντας μπύρες, κρασί και ουίσκι στο μπαρ του φουαγιέ που σήμερα γνωρίζει στιγμές δόξας! Τρίτο κουδούνι δεν ακούστηκε. Κάποια στιγμή ένας πορτιέρης-μπράβος μας έκανε νόημα να μπούμε στην αίθουσα. Σημαντική λεπτομέρεια: σήμερα τα ποτήρια και τα μπουκάλια επιτρέπονται -ή μάλλον επιβάλλονται- και μέσα στο θέατρο. Καλά ξεκινάμε!

Στη σκηνή μας υποδέχεται ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής, καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού κύκλου και εμπνευστής των live που γίνονται κάθε Τρίτη στο θέατρο Πόρτα. Σε μια προσπάθεια να μας εισάγει στο κλίμα, κάτι άρχισε να λέει για τη «λαϊκή Μούσα» και το κλίμα των Αποκριών στο οποίο βρισκόμαστε, αλλά δεν πρόλαβε να πει και πολλά…

Στη σκηνή μπαίνουν σφήνα ο Σίμος Κακκάλας και ο Γιώργος Παπαγεωργίου και με τις πρώτες ατάκες τους μπαίνουμε στο νόημα για το τί θα επακολουθήσει. Γιατί, παρόλο που η αφίσα έλεγε ξεκάθαρα ότι «θα γίνει χαμός», ποτέ δεν φανταζόμουνα τη φάση που θα γίνει τελικά στο Πόρτα.

Με dress code επαρχιακού σκυλάδικου, δύο καζού, ένα ακορντεόν (ο Κακκάλας) και ένα γιουκαλίλι (ο Παπαγεωργίου), ουίσκι στα ποτήρια και πολύ δόση τρέλας, χιούμορ και αυτοσαρκασμού “ερμηνεύουν” με το δικό τους τρόπο όλα τα σκυλάδικα που ξέρεις ή ακούς για πρώτη φορά. Από Γονίδη και Πανταζή μέχρι Καρρά και Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Γωγώ Τσαμπά, Πάολα και πολλούς άλλους. Και στα ενδιάμεσα, ανταλλάσουν απίστευτές ατάκες και δίνουν σατιρικές πάσες στους επώνυμους κυρίως θεατές. (Κάτι μου λέει ότι ο Γιώργος Λούκος μάλλον μετάνιωσε που ήταν “πρώτο τραπέζι πίστα”).

IMG 2720
O Γιώργος Γάλλος μάς αποκάλυψε ένα ακόμα ταλέντο ερμηνεύοντας το “Ένα τραγούδι πες μου ακόμα”

" style="font-size: 12.1599998474121px; line-height: 15.8079996109009px;">">

Και κάπου ανάμεσα στις λουλουδούδες που τους ραίνουν με γαρύφαλλα και χαρτοπετσέτες, τους μπράβους που περιφέρονται, τα γκαρσόνια που ανοίγουν “κερασμένες σαμπάνιες” και δίνουν τις παραγγελιές, το σουρεάλ σκηνικό ολοκληρώνεται με τις αναπάντεχες εμφανίσεις των guest ηθοποιών: Γιώργος Γάλλος, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Κλίνης, Σωκράτης Πατσίκας όπως δεν τους έχετε ξαναδεί και κυρίως όπως δεν τους έχετε ξανακούσει.

IMG 2730
Όλη την επόμενη μέρα ψιθυρίζω το “Σώσε με” μετά τη μοναδική εκτέλεση του Αργύρη Ξάφη!

">

Με λίγα λόγια, το διαδραστικό βαριετέ- όπως το είχαν ορίσει- εξελίχθηκε σ’ ένα φοβερό πάρτι, ένα ακομπλεξάριστο λαϊκό γλέντι, το οποίο, όσοι ήμασταν τυχεροί και ζήσαμε, θα συζητάμε για καιρό!

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b