MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Χοροθέατρο: Arachnees με την Μαρία Γιάνναρου και την Μαίρη Παρδαλάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι “Arachness” με την Μαρία Γιάνναρου και την Μαίρη Παρδαλάκη, παρουσιάζουν χοροθεατρική παράσταση την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 21.30 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Δύο απροσδιόριστα πλάσματα, μισές γυναίκες-μισές αράχνες, είναι κλεισμένα μέσα σ’ ένα περιορισμένο χώρο, απομονωμένο από το φως και τη ζωή, καταδικασμένα να γνέθουν μέχρι την αιωνιότητα, καθισμένα πάνω σε έναν πάγκο, βαριεστημένα και εξουθενωμένα προσπαθούν με δυσκολία να ξαναρχίσουν το έργο τους.
Όμως, ένα παράθυρο – μία διαφυγή; – καλυμμένο με ένα πέπλο, αλλά ίσως ανοιχτό προς ένα άπειρο ακόμα άγνωστο, επιβάλλεται σταδιακά στο βλέμμα τους.

Η παράσταση εμπνέεται κυρίως από το μύθο της Αράχνης και από την ποιητική της γυναικείας ύφανσης στην Αρχαία Ελλάδα, και συνδέεται στη συνέχεια με τους συμβολιστές του τέλους του 19ου αιώνα – κυρίως τους Βέλγους Μaurice Maeterlinck και Fernand Khnopff- στα έργα των οποίων οι μορφές κυρίως υπονοούνται και καλύπτονται από ένα μυστήριο.
Στο “Arachnées” συναντάμε κάποια από τα αγαπημένα θέματα του Maeterlinck: τον εγκλεισμό, την αναμονή, την αδυναμία, το μοιραίο του πεπρωμένου. Η παράσταση διατρέχεται από ένα αφηγηματικό νήμα που γράφτηκε αρχικά στο χαρτί. Η χορογραφία εμμένει στη μουσικότητα της κίνησης και εμπνέεται από το γερμανικό εξπρεσιονιστικό χορό.

Συντελεστές:
Σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία : Μαρία Γιάνναρου
Συνεργασία και ερμηνεία : Μαίρη Παρδαλάκη
Κουστούμια : Katia Theurin
Μουσική : M. Marais, D. Scarlatti, J. F. Telemann, T. Merula, C. Francesco, G. F. Haendel, A. Vivaldi
Φωτογραφίες: Jessy Rakotomanga, Λίνα Παρδαλάκη

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 21.30
Διάρκεια: 55′
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ Μαθητικό – Φοιτητικό – Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ ΟΛΜΕ / ΟΙΕΛΕ / ΑμΕΑ / Άνω των 65, 7€ για κατόχους κάρτας επαγγελματιών χορογράφων-χορευτών
Τηλέφωνο: 2103418550

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Αίθουσα Black Box
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρία Γιάνναρου
Σκηνοθεσία: Μαρία Γιάνναρου


Παίζουν: Μαρία Γιάνναρου, Μαίρη Παρδαλάκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b