MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Ο κήπος -φεστιβάλ Transitions 2.Latin America στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η νεανική ομάδα από το Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, Leonardo Moreira και Companhia Hiato, ξετυλίγει την ιστορία “Ο κήπος”, μιας μεσοαστικής οικογένειας, από το 1930 μέχρι σήμερα, ταξιδεύοντάς μας στο χρόνο, τη μνήμη και τη λήθη, στην Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 23 και 24 Νοεμβρίου και ώρα 21.00. Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Transitions 2.Latin America: Φεστιβάλ της σύγχρονης ανεξάρτητης λατινοαμερικανικής σκηνής.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η υπόθεση
Στον Κήπο, τρίτη παραγωγή της νεανικής και ήδη πολυβραβευμένης ομάδας Hiato, συγχωνεύονται, αλληλεπικαλύπτονται και αναδεικνύονται με την ίδια ένταση η νόσος του Αλτσχάιμερ και η συλλογική λήθη, η ιστορία μιας χώρας και η περιπέτεια μιας οικογένειας, η αλήθεια και η σχετικότητά της, η πραγματικότητα και η μυθοπλασία, ο ηθοποιός και ο θεατρικός χαρακτήρας.

Τρεις εποχές, τρεις ιστορίες και μία οικογένεια συνυπάρχουν πάνω σε μια διαρκώς περιστρεφόμενη σκηνή, στρωμένη με γρασίδι και περιτοιχισμένη από χάρτινες κούτες. Ανοίγοντας τις κούτες αυτές, στοιβάζοντάς τες ή παλεύοντας μαζί τους, οι ήρωες του έργου στροβιλίζονται αέναα στο χρόνο και τις αναμνήσεις.

1938: Ο Tιάγκο και η Φερνάντα παίρνουν διαζύγιο και μοιράζουν τα ενθύμια της κοινής ζωής τους.
1979: Ο Tιάγκο, καταπονημένος από τη νόσο Αλτσχάιμερ, γιορτάζει με τις κόρες του τα γενέθλιά του, λίγο πριν μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας.
2011: Η εγγονή του Tιάγκο και μια οικιακή βοηθός τακτοποιούν το εγκαταλειμμένο πατρικό σπίτι.

Με ένα σπαρακτικό λυρισμό και έναν αδιαπραγμάτευτο ανθρωπισμό, ο νεότατος και ραγδαία ανερχόμενος σκηνοθέτης και συγγραφέας Λεονάρντο Μορέιρα (γενν. 1983) αποτίνει με τον Κήπο του έναν ιδιοσυγκρασιακό φόρο τιμής στο Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχοφ.Ο Κήπος (O Jardim)

Συντελεστές:

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Leonardo Moreira
Παραγωγή & Διεύθυνση ομάδας: Aura Cunha
Σχεδιασμός Σκηνικών & Φωτισμών: Marisa Bentivegna
Βοηθός Σκηνογραφίας: Ayélen Gastaldi
Πρωτότυπη Μουσική: Marcelo Pellegrini
Κοστούμια: Theodoro Cochrane
Βοηθός Σκηνής: Amanda Lyra
Βοηθός παρασκηνίων: Cezar Renzi
Βοηθός παραγωγής: Yumi Ogino
Φωτογραφίες: Otávio Dantas / Ligia Jardim
Βίντεο: Ricardo Sêco
Μετάφραση: Γιάννης Παπαδάκης

Παίζουν: Aline Filócomo, Edison Simão, Fernanda Stefanski, Luciana Paes, Mariah Amélia Farah, Paula Picarelli, Thiago Amaral

Εισιτήρια: 3-10€ και δράσεις με ελεύθερη είσοδο

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b