MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Σερσέ λα φαμ στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Στρατή Πασχάλη «Σερσέ λα φαμ»- με κεντρικό θέμα την παρουσία της γυναίκας, στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία-χορογραφία Σοφίας Σπυράτου, από την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η παράσταση, με οδηγό τα σπουδαία τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη. Το έργο αναπτύσσεται γύρω από έναν κεντρικό δραματικό σκελετό με χαρακτήρες και περιστατικά –φανταστικά μα και βασισμένα στα Λόγια (γραπτά και συνεντεύξεις) του ίδιου του Τσιτσάνη– αλλά και σε γεγονότα και πρόσωπα της βιογραφίας του, χωρίς να παγιδεύεται στον νατουραλισμό∙ αντίθετα, χρησιμοποιεί το υλικό για να δομήσει μια ονειρική πλοκή με μυστήριο, ρεαλισμό και παράδοξες ανατροπές.

Το «Σερσέ λα φαμ», για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αποκαλύπτει στο ευρύ κοινό την ιστορία της σύνθεσης ενός θρυλικού τραγουδιού, της «Αρχόντισσσας», όπως μας την παρέδωσε ως μαρτυρία ο ίδιος ο μεγάλος συνθέτης.Το «Σερσέ λα φαμ» είναι ένα δυναμικό μουσικό και χορευτικό δρώμενο, όπου η γυναίκα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του μεγάλου λαϊκού συνθέτη. Άλλοτε σαν μαγευτική ύπαρξη που διεγείρει τη φαντασία κι άλλοτε σαν καταστροφική παρέμβαση της μοίρας. 

Πλάι στο θεατρικό μέρος, στην παράσταση πρωταγωνιστεί η μουσική του Τσιτσάνη: μια ορχήστρα από δεξιοτέχνες οργανοπαίχτες κι ένας μεγάλος θίασος από τριάντα ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές παρεμβαίνουν στο δράμα, αποδίδοντας τα κορυφαία τραγούδια του συνθέτη για τη γυναίκα. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν ενεργά στο θέαμα, παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και χορεύοντας. Μαζί, καταξιωμένοι ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού ενώνουν επί σκηνής τις δυνάμεις τους με το πλούσιο δυναμικό των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, φέρνοντας στο προσκήνιο και νέες παρουσίες, που αναδείχθηκαν από τη μεγάλη επιτυχία της περσινής σεζόν. Έτσι η παράσταση επιθυμεί να δώσει το διαχρονικό στίγμα της μουσικής του Τσιτσάνη – τόσο τον αυθεντικό λαϊκό ήχο και το αίσθημα της εποχής του, όσο και τον αντίκτυπό της και την επιρροή της στους νέους του σήμερα. 
Το «Σερσέ λα φαμ» γράφτηκε ειδικά για το ΚΘΒΕ.

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Ενορχήστρωση – Μουσική επιμέλεια: Κώστας Βόμβολος
Μουσική διδασκαλία: Λία Βίσση
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Βουρδαμής-Μαυρογέννης, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός χορογράφου: Γιάννης Μάρτος
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Βοηθός ενορχηστρωτή: Αλκυόνη Θηλυκού
Οργάνωση παραγωγής : Πέτρος Κοκόζης

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Έφη Δρόσου (Μάχη, Οικονόμος), Χρύσα Ζαφειριάδου (Μάγδα), Λεωνίδας Κακούρης (Βασίλης Τσιτσάνης), Στέλιος Καλλιστράτης (Λάκης), Δημήτρης Καραβιώτης (Αστυνόμος Μουσχουντής), Αννέτα Κορτσαρίδου (Καίτη), Άννα Κυριακίδου (Σωτηρία), Δημήτρης Μορφακίδης (Στέλιος), Αλεξία Σαπρανίδου (Μαρίκα), Χρήστος Σιμαρδάνης (Αστυνόμος Μουσχουντής) – β’ διανομή, Δημήτρης Σπορίδης (Σάββας), Ευγενία Πανταζόγλου (Δέσπω), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ελίζα Αρχόντισσα) , Νίκος Πολοζιάνης (Στράτος).

Τραγουδούν οι: Δημήτρης Μπάσης, Λιζέτα Καλημέρη / Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Διονυσίου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου.
Χορεύουν με αλφαβητική σειρά: Γιάννης Βαγιωνάς, Στέλλα Εμίνογλου, Κώστας Καφαντάρης, Άννα Λιανοπούλου, Άννα Μανούδη, Γιάννης Μάρτος, Μαργαρίτα Παναγιώτου, Λουκιανή Παπαδάκη, Τάσος Παπαδόπουλος, Ηλίας Τσάκωνας

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί (με αλφαβητική σειρά): Μελίνα Ατρείδου (Φλάουτο), Ηλίας Γυλλός (Ακορντεόν), Ανδρονίκη Δονουκαρά (Βιολί), Κώστας Ιακώβου (Μπουζούκι), Γιάννης Καρακαλπακίδης (Μπάσο), Δημήτρης Κριτσίμης (Κλαρίνο, μπαγλαμάς), Νικόλας Παπακωνσταντίνου (Κιθάρα), Παύλος Παφρανίδης, (Μπουζούκι), Νίκος Ψοφογιώργος (Κρουστά).

Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Μονή Λαζαριστών
Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 7/11/2014

Παραστάσεις:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη: 19.30
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 19.15

Τιμές Εισιτηρίων
• Κανονικό εισιτήριο: 15€
• Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 10€
• Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη- Πέμπτη): Γενική είσοδος 10€
• Ομαδικές κρατήσεις: Ισχύει για ομαδική κράτηση (20 άτομα και άνω) για την ίδια παράσταση: 9€
• Ειδική τιμή για ανέργους: 5€, Παρέχεται με την επίδειξη κάρτας ανεργίας
• “2 + 2 = 3” Στα 4 εισιτήρια το ένα δωρεάν. Η ειδική τιμή για την έκδοση 4 εισιτηρίων (για την ίδια παράσταση, την ίδια ημέρα και ώρα) ισχύει αποκλειστικά για το κανονικό και το εκπτωτικό εισιτήριο των 15€ και 10€). Η έκδοση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και μία ημέρα πριν την προσέλευση στο θέατρο. Δεν ισχύει για τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής.
• Πολιτική συγκοινωνούντων θεάτρων: Παρέχεται σταδιακή έκπτωση στη τιμή του κανονικού εισιτηρίου (15€) για τους θεατές που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν έως και 4 διαφορετικές παραστάσεις τη χειμερινή θεατρική περίοδο. (15€ »12€ » 10€ »8€)
Πληροφορίες στα ταμεία του ΚΘΒΕ. Ισχύει αποκλειστικά για τις παραγωγές του ΚΘΒΕ.
• Δάσκαλοι – Καθηγητές, Πολύτεκνοι: 12€
• Ατέλειες: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν οι ατέλειες: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών, ΑΜΕΑ (ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ).
• Κάρτα πολιτισμού: Συγκεκριμένα στους κατόχους της κάρτας θα παρέχεται εκπτωτικό εισιτήριο (12€) για τις παραγωγές του ΚΘΒΕ και ΟΧΙ για τις λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτης και Πέμπτης)
• Προπληρωμένες κάρτες πέντε (5) παραστάσεων στην τιμή των 40€, με αποκλειστική επιλογή του θεατή των παραστάσεων που πρόκειται να παρακολουθήσει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου


Παίζουν: Έφη Δρόσου, Χρύσα Ζαφειριάδου , Λεωνίδας Κακούρης, Στέλιος Καλλιστράτης, Δημήτρης Καραβιώτης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Άννα Κυριακίδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Αλεξία Σαπρανίδου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Δημήτρης Σπορίδης, Ευγενία Πανταζόγλου, Βίκυ Παπαδοπούλου , Νίκος Πολοζιάνης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b