MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ασπρόμαυρος και βουβός Ιντιάνα Τζόουνς από τον Steven Soderbergh

Σε ένα πείραμα καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς προχώρησε ο σκηνοθέτης Steven Soderbergh. Μετέτρεψε σε ασπρόμαυρη ταινία του βουβού κινηματογράφου την κλασική περιπέτεια του Steven Spielberg “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως γράφει στο δικό του website ο σκηνοθέτης, ο οποίος έχει σχεδόν αποσυρθεί πλέον από τα κινηματογραφικά, το εγχείρημα του έγινε αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Και δηλώνει ότι λειτουργεί με τη θεωρία πως μια ταινία θα πρέπει να λειτουργεί και χωρίς ήχο. Αντικατέστησε τον ήχο της ταινίας με ηλεκτρονική μουσική παρμένη από συνθέσεις των Trent Reznor και Atticus Ross για την ταινία “The Social Network.”

Η ταινία σε αυτή την ασπρόμαυρη και βουβή εκδοχή της λειτουργεί ιδιαιτέρως καλά και αναδεικνύει το πολύ αποτελεσματικό στήσιμο των σκηνών και την αστραπιαία ροή των πλάνων και τον τρόπο, με τον οποίο η εικόνα δημιουργεί διαρκώς ένταση. Βέβαια, δεν είναι μια ταινία που θα μπορούσε να βγει στη μεγάλη οθόνη και να κόψει πολλά εισιτήρια, καθώς ο σκοπός της είναι καθαρά εκπαιδευτικός και απευθύνεται σε ένα πολυ εξειδικευμένο κοινό. 

Δείτε την ταινία στο extension765.com

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b