MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η μεγαλύτερη ταινία στην ιστορία θα διαρκεί ένα μήνα!

Όπως και στις άλλες τέχνες, έτσι και στο σινεμά, οι δημιουργεί προσπαθούν να ξεχωρίσουν σε διάφορους τομείς και να ξεπεράσουν όλους τους υπόλοιπους. Ένας από αυτούς είναι και η διάρκεια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών στην ιστορία του κινηματογράφου είναι το ντοκιμαντέρ από τη Φινλανδία “Modern Times Forever” που περιγράφει την αργή παρακμή ενός κτηρίου στο Ελσίνκι. Η ταινία αυτή, η οποία κυκλοφόρησε το 2011, διαρκεί 10 ημέρες.

Όμως, το δεκαήμερο μάλλον φάνηκε λίγο για τον Σουηδό σκηνοθέτη Anders Weberg, ο οποίος έχει βάλει μπρος τη δική του ταινία, η οποία θα είναι τριπλάσια σε διάρκεια! Θα κρατάει δηλαδή 30 ολόκληρες ημέρες και για να τη δεις ολόκληρη θα πρέπει να την παρακολουθείς έναν ολόκληρο μήνα, χωρίς να κοιμηθείς. 

Η ταινία ονομάζεται “Ambiancé” (“Ατμόσφαιρα”) και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, θα είναι μια “αφαιρετική και μη γραμμική αφήγηση σε περίληψη (!) της σχέσης του καλλιτέχνη με την κινούμενη εικόνα”, ενώ θα δείχνει και πως “ο χώρος και ο χρόνος είναι συνυφασμένα σε ένα σουρεαλιστικό ονειρικό ταξίδι σε διάφορα μέρη.”

Η ταινία, η οποία θα βγει στις αίθουσες το 2020, έχει ήδη ένα trailer διάρκειας 72 λεπτών. Θα κυκλοφορήσουν άλλα δύο: το ένα θα ξεπερνάει τις 7 ώρες και το άλλο θα κρατάει 72 ώρες (δηλαδή 3 ημέρες!)

Ο σκηνοθέτης δηλώνει πως αυτή θα είναι η τελευταία του ταινία. Έτσι κι αλλιώς, αν βρεθεί κάποιος θεατής, που θα καταφέρει να παρακολουθήσει την διάρκειας ενός μήνα ταινία, θα έχει πάρει μια πολύ ισχυρή δόση από τον Anders Weberg, ικανή να τον κρατήσει για όλη την υπόλοιπη ζωή του. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b