MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Σ’ ευχαριστούμε, Δάσκαλε”: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου “υποκλίνεται” στον Μίκη Θεοδωράκη (video)

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Ηρώδειο την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014. Στο κατάμεστο θέατρο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η δεκαμελής Λαϊκή Ορχήστρα ‘Μίκης Θεοδωράκης’, με τη συμμετοχή της Σοφίας Παπάζογλου και της Μπέττυς Χαρλαύτη, παρουσίασαν ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τον μεγάλο συνθέτη να είναι παρών στην πρώτη σειρά των κερκίδων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μια συναυλία-γεγονός, 40 χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία του Μίκη Θεοδωράκη με τον δημοφιλή ερμηνευτή. Η μουσική του Θεοδωράκη και οι στίχοι μεγάλων ποιητών ερμηνεύθηκαν με ενέργεια και πάθος, σεβασμό και τρυφερότητα: Ήτανε νέοι, σε ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη, Αρνιέμαι, σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη, τα Λυρικά του Τάσου Λειβαδίτη, τα Τραγούδια του Αγώνα του Μάνου Ελευθερίου, ο Επιτάφιος του Γιάννη Ρίτσου, αποσπάσματα από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και η Φαίδρα & η Όμορφη Πόλη του Γιάννη Θεοδωράκη.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, όταν λίγο πριν το τέλος της συναυλίας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κατέβηκε από τη σκηνή και πλησίασε τον εμφανώς συγκινημένο Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά του στον ερμηνευτή, ο οποίος και υποκλίθηκε λέγοντας: «Σ’ ευχαριστούμε, Δάσκαλε». 
papak
Η συναυλία διοργανώθηκε από το Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής “Ανοιχτή Αγκαλιά”, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων και κοινωνικών εκδηλώσεών του, και υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού». Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό εξοπλισμού μηχανικής υποστήριξης της Μονάδας Πρόωρων Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/UW3Y_Tv6ZnM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b