MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 ερωτικές σκηνές σε ταινίες που έσπασαν ταμπού!

Οι ερωτικές σκηνές ήταν πάντα επίμαχες και δημιουργούσαν έντονες αντιδράσεις. Κάποιες ταινίες, με την καλώς ή κακώς (ανάλογα με τα ηθικά και αισθητικά κριτήρια του καθενός) τόλμη, δοκίμασαν και έσπασαν ταμπού της εποχής τους σε θέματα σεξουαλικότητας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο αρθρογράφος του BBC Christian Blauvelt παραθέτει μια λίστα με δέκα ταινίες, που ο ίδιος εκτιμά ότι έσπασαν τα ταμπού της εποχής τους στα θέματα της σεξουαλικότητας. 

1)" target="_blank"> Η Άβυσσος (Δανία, 1910)
Η σκηνή αποπλάνησης θυμίζει πολύ τις απόπειρες της αιχμάλωτης Ίγκριτ να δελεάσει με τα θέλγητρα της τον Τζον Σνόου. Έναν αιώνα πιο πριν μια αντίστοιχη σκηνή, με την Asta Nielsen να δένεται με τον άντρα που ποθεί και να τρίβεται πάνω του, διεγείροντάς τον σεξουαλικά, προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και την Αμερική. Πρόκειται για ερωτική σκηνή με ρούχα και μεταφορικά υποδηλώνεται η ολοκλήρωση της σχέσης.

2) " target="_blank">Notorious (1946)
H Ingrid Bergman και ο Cary Grant στην ταινία του Hitchcock μοιράζονται το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί. Τότε ο κώδικας του Hollywood απαιτούσε τα φιλιά να μην κρατούν πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Έτσι, ο Hitchcock έβαλε τους ηθοποιούς του στην ίδια σκηνή να μιλούν και να μοιράζονται συνεχόμενα φιλιά, ώστε να παρακάμψει την απαγόρευση. 

3) Sweet Sweetback’s Baadasssss Song (1971)
Η πιο τολμηρή ταινία στην Αμερική μέχρι την εποχή της, με τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Melvin Van Peebles σε σκληρές ερωτικές σκηνές.

4) " target="_blank">The Devils (1971)
Η ταινία του Βρετανού Ken Russell σόκαρε με τον τρόπο που συνδύασε τις χριστιανικές εικόνες με την σεξουαλικότητα. Σε μία σκηνή της ταινίας, ο Oliver Reed, που παρίστανε τον Χριστό, κατεβαίνει από τον σταυρό για να διακορευτεί από τη φιλήδονη Vanessa Redgrave. 
1The-Devils

5) " target="_blank">H Αυτοκρατορία των αισθήσεων (1975)
Η ταινία του Nagisa Oshima δεν σόκαρε απλώς. Έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου με την τόλμη της. Οι δύο εραστές ζουν το ερωτικό πάθος στα όριά του.  Το φινάλε δείχνει μια ερωτική σκηνή, που περιλαμβάνει ευνουχισμό και φόνο.

6) " target="_blank">Blue Velvet (1986)
Η ταινία του David Lynch περιλαμβάνει πολλές σοκαριστικές σκηνές. Σε μία ερωτική σκηνή η Isabella Rossellini απαιτεί  από τον εραστή της να την δείρει. Πολλοί κριτιικοί, μεταξύ των οποίων ο Roger Ebert έθαψαν την ταινία. 

7) Howard the Duck (1986)
Μπορεί να θυμίζει λίγο Donald Duck, αλλά αυτή η ταινία δεν ήταν και τόσο φιλική για το παιδικό κοινό, καθώς κοντεύει να δείξει τον έρωτα ενός ζώου με έναν άνθρωπο. Μία εξωγήινη αρσενική πάπια προσπαθεί και έρχεται πολύ κοντά στο να αποπλανήσει την Lea Thompson. 
1Howard the Duck 1986

8) " target="_blank">Kids (1995)
Παιδιά που νομίζεις ότι βγήκαν από διαφήμιση του American Apparel. Το έργο φάνηκε πολύ ωμό στον τρόπο που απεικονίζει τις ερωτικές σχέσεις των εφήβων. Η εφημερίδα Washigton Post χαρακτήρισε την ταινία “εικονική παιδική πορνογραφία”.

9) The Brown Bunny (2004) 
Σε μια σκηνή της ταινίας η Chloe Sevigny κάνει στοματικό σεξ on camera τον Vincent Gallo. Τα κοντινά πλάνα και η διάρκεια της σκηνής έκαναν πολλούς να μιλήσουν για πορνογραφία.

10)" target="_blank"> Team America: World Police (2004)
Μια ταινία με κούκλες που δεν ήταν καθόλου παιδική. Πέρα από τη βία και το συνεχές βρισίδι υπήρχαν και ερωτικές σκηνές ακατάλληλες για ανηλίκους (straight και gay).  
1 team-america-world-police-2004--03

πηγή: BBC.com

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b