MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έγχρωμη η ταινία “Nebraska” στην τηλεόραση, παρά τη θέληση του σκηνοθέτη

Ο ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Alexander Payne, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες των ΗΠΑ και παγκοσμίως, γύρισε την ταινία του Nebraska ασπρόμαυρη. Αυτή ήταν η αισθητική του επιλογή, η οποία, εκ του αποτελέσματος, λειτουργεί άψογα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τώρα, όμως, ένα καλοδιακό κανάλι στις ΗΠΑ, το Epix Network, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης της  Nebraska στην τηλεόραση, πρόκειται να μεταδόσει την ταινία του Payne και στην αυθεντική του, ασπρόμαυρη έκδοση, αλλά και σε μία έγχρωμη εκδοχή. 

H Nebraska αρχικά είχε γυριστεί ασπρόμαυρη, αλλά εξαιτίας κάποιων νομικών διαμαχών, που είχαν να κάνουν με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της ταινίας σε “συγκεκριμένες αγορές”, ο Alexander Payne αναγκάστηκε να δημιουργήσει και μια έγχρωμη έκδοση της Nebraska μόνο για παρακολούθηση στο σπίτι. Έχοντας πάρει διαβεβαιώσεις ότι αυτή η έγχρωμη εκδοχή δεν θα κυκλοφορούσε σε home video ή δεν θα ήταν εύκολα προσβάσιμη στο κοινό, ο Payne προσωπικά επέβλεψε τη διαδικασία χρωματισμού της ταινίας του και τόνισε επίσημα ότι ευχόταν πως κανείς δεν θα έβλεπε την ταινία έγχρωμη. 

Η επιθυμία του αυτή αγνοήθηκε. Κανένας από το κανάλι δεν ρώτησε ούτε τον σκηνοθέτη της ταινίας, ούτε και τον παραγωγό Albert Berger.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b