MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο εξερευνητής των παραστάσεων – Η Μόνικα στο Ηρώδειο για το Φεστιβάλ Αθηνών

Το τρομερό κορίτσι της μουσικής, στο Ηρώδειο, τι ετοιμάζει πάλι; Με ανυπομονησία αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμέναμε τη Μόνικα στο ανοικτό θέατρο, έναν ακόμη ασυνήθιστο χώρο ταιριάσματος με εκείνη. 29 ετών και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει διανύσει ετερόκλητα μουσικά μονοπάτια ξαφνιάζοντας κάθε φορά τους χιλιάδες fan της.από τον Νίκο Ρουμπή

author-image Νίκος Ρουμπής
Μια τέτοια ακριβώς εμφάνιση -η μοναδική της μετά από ενάμιση χρόνο- ήταν και αυτή στο Ηρώδειο. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι μουσικών αλλά και προσωπικών αναζητήσεων στα πέρατα του κόσμου, επέστρεψε στην Ελλάδα με νέες ιδέες και υλικό στις αποσκευές της: μαύρη μουσική, σόουλ, φανκ, R&B, αλλά και disco, πλαισιωμένη από εξίσου ιδιαίτερους μουσικούς.

Η ίδια ερμηνευτικά σε μεγάλη φόρμα παρουσίασε κομμάτια διαφορετικά μεταξύ τους, πάντα ιδιαίτερα, από το νέο Give Us Wings, που ενθουσίασε το κοινό, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος από τα παλιότερά της και γνωστά.

Η σκηνική της παρουσία εκρηκτική: με πρωτότυπη εμφάνιση -με γιαπωνέζικο style ένδυμα- και μια νεότητα και φρεσκάδα, αλώνισε κυριολεκτικά όχι μόνο τη σκηνή-καθρέφτη του Ηρωδείου χορεύοντας ή τραγουδώντας αλλά και το σύνολό του: δε δίστασε, με εφηβική ανεμελιά, χωρίς ίχνος επιτήδευσης, να κατέβει στο κοινό που την αποθέωνε και να τραγουδήσει μαζί του, χωρίς μικρόφωνο, καθισμένη στα σκαλιά, το Yes I do. Και λίγο πιο μετά με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και θέρμη να ανέβει στην κορυφή του κοίλου, να το διασχίσει ολόκληρο και να τραγουδήσει παρέα με τους επάνω φίλους της. Ωραίες και οι στιγμές με την πιο «ήρεμη» Μόνικα, καθισμένη στο πιάνο και τους χιλιάδες θαυμαστές της να τη συνοδεύουν.

monika2
Φωτογραφία: Θοδωρής Μάρκου

Το μοναδικό μείον της βραδιάς ήταν ο ήχος που πολλές φορές επέτρεπε στα όργανα -ιδιαίτερα στη σύνθετη παρουσία τους- να καλύψουν την ερμηνεία. Ο φωτισμός και τα παιχνίδια με τους προβολείς, σε συνδυασμό με τη διαμορφωμένη σε τεράστιο καθρέφτη σκηνή, κατέστησαν την performance ακόμα πιο πρωτότυπη.

Ήταν μια βραδιά που σίγουρα οι fan -και όχι μόνο- θα θυμούνται για καιρό ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενή της εμφάνιση, σε μια ακόμα πιο μεγάλη ανατροπή.

Περισσότερες πληροφορίες για την συναυλία, εδώ

Ο Νίκος Ρουμπής είναι βασικά φιλόλογος και γενικά πολλά άλλα, ανάμεσα στα οποία “εξερευνητής” άπειρων παραστάσεων, θεατρικών και μη. Βon viveur, Αιγόκερως, fan της Σαμοθράκης. Όσο ζει, ελπίζει!

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b