MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καλοκαιρινή ανανέωση σε 5 μόνο βήματα!

Καλοκαιράκι και το σώμα μας έχει ανάγκη από ένα καλό “ξεκαθάρισμα” προτού υποκύψει στις καλοκαιρινές αμαρτίες. Βοηθήστε τον οργανισμό σας να παραμείνει “καθαρός” και υγιής με πέντε απλούς τρόπους αποτοξίνωσης.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

“Ως αποτοξίνωση ορίζουμε τη διαδικασία που κάνει το σώμα μας όταν ο οργανισμός μας καθαρίζει, αποβάλλοντας τις περιττές τοξίνες που τον βαραίνουν. Η αποτοξίνωση επιτυγχάνεται όταν ο άνθρωπος τρέφεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τις κατάλληλες τροφές και βότανα, ενώ τα οφέλη μεγιστοποιούνται όταν συνδυάζουμε τη σωστή διατροφή με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και άσκησης όπως η Yoga” μας εξήγησε –εδώ– ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, Δάσκαλος Yoga & Σύμβουλος διατροφής της Ayurveda, εξηγώντας μας γιατί ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Δείτε λοιπόν πέντε απλές και εύκολες μεθόδους αποτοξίνωσης που μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το καλοκαίρι, για να “καθαρίσετε” το νου και το σώμα σας:

Απολέπιση

scrub-1

Η αποτελεσματικότερη μέθοδος απαοτοξίνωσης, ιδιαιτέρως το καλοκαίρι, είναι η απολέπιση. Απομακρύνετε από όλο σας το σώμα τα νεκρά κύτταρα και κάντε το δέρμα να λάμπει. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν απολέπισης, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό. Προσθέστε σε ένα μπολ μαύρη ζάχαρη, λίγο ελαιόλαδο και λίγο μέλι, ανακατέψτε τα και τρίψτε απαλά όλο το κορμί σας. Για έξτρα ενυδάτωση, μετά το μπάνιο απλώστε στο δέρμα σας κάποια κρέμα επιλογής σας. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Γυμναστική
Mind Body Yoga Urban Bliss 1

Όσο βαρετό και να ακούγεται σε κάποιους, τα οφέλη της γυμναστικής είναι αναντικατάστατα. Η άσκηση ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος, δυναμώνει το σώμα και μειώνει τις εντάσεις. Μη ξεχνάτε πως μέσω του ιδρώτα αποβάλλονται και οι περισσότερες τοξίνες του οργανισμού. Εκμεταλλευτείτε το γυμναστήριο της γειτονιάς έστω και τώρα το καλοκαίρι, ενώ αν σας κουράζουν τόσο πολύ τα όργανα δοκιμάστε ένα από τα προγράμματα εναλλακτικής γυμναστικής που σας προτείνει, όπως η yoga ή η zumba.

Ενυδάτωση
tsai-lemoni

Συνηθίστε να πίνετε πολύ περισσότερο νερό. Συνδυάστε το με λίγο χυμό λεμονιού που διευκολύνει την πεπτική λειτουργία και καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες. Επιπλέον, δοκιμάστε το ζεστό χειμωνιάτικο τσάι στη δροσερή version του. Εκτός από την αντιοξειδωτική και ενυδατική του δράση, το τσάι δημιουργεί την αίσθηση κορεσμού, γεγονός που εξασφαλίζει μια ισορροπημένη διατροφή.

Κόψτε τη ζάχαρη
valentines-day-sugar-cubes-2-08-12-2009-00-41-221

Είναι γεγονός πως ακόμα και αν πίνουμε τον καφέ μας σκέτο ή αν δεν τρώμε καν γλυκά, ο οργανισμός λαμβάνει πολλή περισσότερη ζάχαρη από όση νομίζουμε, αφού όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα που επιλέγουμε περιέχουν τεχνητές ή μη ζαχαρώδεις ουσίες. Η ζάχαρη όχι μόνο μας παχαίνει αλλά παράγει την ορμόνη της ινσουλίνης, προκαλώντας κούραση στον οργανισμό. Δοκιμάστε να αποφύγετε επιπλέον τροφοδοτήσεις ζάχαρης του οργανισμού, για μια με δύο εβδομάδες, και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Διατροφή

Αρχίστε να προσέχετε τη διατροφή σας, επιλέγοντας βιολογικά ως επί τω πλείστο τρόφιμα. Μείνετε μακριά από προμαγειρεμένες τροφές και προτιμήστε λαχανικά, όπως οι ντομάτες, και φρούτα, όπως τα κεράσια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις που βοηθούν με την απώλεια βάρους. Επιπλέον, προσθέστε στη διατροφή σας όσο το δυνατό λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, προϊόντα ολικής άλεσης, όσπρια και ξηρούς καρπούς. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b