MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα… Backstage- Δείτε το video

Κυκλοφόρησε backstage video για τους Βάτραχους του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Επίδαυρος στις 1 και 2 Αυγούστου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι Φάνης Μουρατίδης (Eυριπίδης), Εβελίνα Παπούλια (Ιέρεια), Γιάννης Ζουγανέλης (Αισχύλος) και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Διόνυσος), μας «εισάγουν» στον «μαγικό» κόσμο της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου. Στον ρόλο του «ρεπόρτερ», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

1xaralabopoulosΣε μια Αθήνα που ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της ρημαγμένη από τα δεινά του πολέμου και με τη διαφθορά να βασιλεύει, ο Αριστοφάνης κερδίζει το 405 π.Χ. στα Λήναια το πρώτο βραβείο με τους «Βατράχους», μια κωμωδία εξαιρετικής ευφυΐας, ευαισθησίας και λυρισμού.

Σε αυτή την ιδιαίτερη κωμωδία, που θεωρείται από πολλούς μαιτρ της τέχνης ως ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του πολιτσμού, πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί. Μεταξύ των πρωταγωνιστών Διόνυσος θα είναι ο  Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ξανθίας είναι ο Πάνος Βλάχος, Αισχύλος ο Γιάννης Ζουγανέλης, Eυριπίδης ο Φάνης Μουρατίδης, Ιέρεια η Εβελίνα Παπούλια και Ηρακλής ο Λαέρτης Μαλκότσης. 

Θα συμμετέχουν πολλοί ακόμα ηθοποιοί στο μυστικό έργο του Αριστοφάνη, όπως το χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, οι «Βάτραχοι» είναι «ένα έργο μυστικό, μια παράξενη κωμωδία με θέμα την αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου, όπου η κωμωδία συναντάει την τραγωδία»

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου η κίνηση και οι χορογραφίες του Χρήστου Παπαδόπουλου. Τα Κοστούμια της παράστασης είναι της Εύας Νάθενα .

Δείτε το backstage video:

 
 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 14 παραστάσεις σε 3 θέατρα και 5 σκηνές – Με Early Bird προσφορά
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €12
Θεατρικά Νέα
«Στο κέντρο του κόσμου»: H Κάμιρος παρουσιάζει το πρόγραμμα για το 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Η Martha Graham Dance Company στην Αθήνα για τα 100ά της γενέθλια – Η προπώληση ξεκίνησε
Θεατρικά Νέα
Φιλοκτήτης: Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά, του Παντελή Καλιότσου για 2η χρονιά στο Θέατρο ΗΒΗ
Θεατρικά Νέα
Επί Κολωνώ: Εργαστήριο υποκριτικής του Studio Νάμα 2025-2026 με την Ελένη Σκότη
Θεατρικά Νέα
Χάσαμε τη Θεία Στοπ: Τελευταίες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Θεατρικό Εργαστήριο Τεχνικής Viewpoints με την Τίνα Γιωτοπούλου
Θεατρικά Νέα
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
Θεατρικά Νέα
Το «ΜΙΝΤΑΤΙ» της Τζένης Αργυρίου επιστρέφει στην Πειραιώς 260