MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής διάκριση για Μικρά Αγγλία: Κυριάρχησε με 3 βραβεία στο Φεστιβάλ της Σανγκάης

Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, εκτός από την αγάπη του ελληνικού κοινού, φαίνεται ότι κερδίζει τις εντυπώσεις και σε διεθνές επίπεδο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, η τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη κέρδισε 3 βραβεία στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σανγκάης. Βραβεύθηκε με το βραβείο Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα!

Το βραβείο της επιτροπής κέρδισε η ταινία του Zhang Meng  “Η νίκη του θείου”, η οποία ήταν αμφιλεγόμενη για το γεγονός ότι ένας από τους πρωταγωνιστές ενεπλάκη σε σεξουαλικό σκάνδαλο. 

Το 17ο φεστιβάλ διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, ενώ μέλη της επιτροπής ήταν η βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σουνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μααντί.

Θυμίζουμε ότι η “Μικρά Αγγλία” είχε κυριαρχήσει και στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ)  κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας και ακόμα πέντε (φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μακιγιάζ και ήχου).

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b