MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Athens Pride 2014 είναι “Οικογενειακή υπόθεση”

Το Σάββατο 14 Ιουνίου, το Athens Pride κλείνει τα 10 του χρόνια και γιορτάζει για την ισότητα και τη δημοκρατία στη δυνατότητα των επιλογών στην οικογενειακή ζωή, με το σύνθημα “Οικογενειακή Υπόθεση.”

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μάρτιος 2005
Mία μικρή ομάδα αποφασισμένων κατά κύριο λόγο λεσβιών δίνουν το έναυσμα για τη διοργάνωση του πρώτου Athens Pride τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι αμφιβολίες κι οι δυσκολίες στο δρόμο φαντάζουν τεράστιες. Τις ξεπερνά μόνον η ψυχή και το πείσμα των διοργανωτ(ρι)ών. Η συμμετοχή στην παρέλαση αναμένεται αναιμική, περί τα 30 με 50 άτομα. Ανήμερα της διοργάνωσης. Η πρώτη επιτυχία: η πλατεία Κλαυθμώνος στα χέρια της LGBT κοινότητας. Περίπτερα, στολισμοί, προσδοκία, αγωνία. Ώρα 18.30. Η παρέλαση ξεκινάει την πορεία της στην οδό Σταδίου. Αναπάντεχα, ένα ποτάμι 500 LGBT ατόμων και φίλων δηλώνουν την περηφάνια τους, και την απόφασή τους να διεκδικήσουν τη θέση τους ανοιχτά στην ελληνική κοινωνία. Με μιας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επτά ημερήσιες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, διαδικτυακά ΜΜΕ και κάποια τηλεοπτικά κανάλια καλύπτουν ευρύτατα και θετικότατα τα αιτήματά μας, το Pride και όλη την LGBT κοινότητα.

Φέτος, το ATHENS PRIDE, μια πλήρως εθελοντική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, διοργανώνει το 10ο ετήσιο φεστιβάλ του στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με παρέλαση, συναυλία και πάρτυ.

pride2014posterΚατ’ αυτό τον τρόπο, αλλά και μέσω άλλων δράσεων και εκδηλώσεων, προβάλλει την ύπαρξη και προωθεί την αποδοχή των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς (LGBT) ατόμων στην Ελλάδα, καθώς διεκδικεί τα δικαιώματά τους καταπολεμώντας τις διακρίσεις και τη σιωπή.

Με το φετινό σύνθημα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ», το ATHENS PRIDE εστιάζεται στην έννοια της ισότητας και της ελευθερίας επιλογών από τη γωνία της επιλογής της οικογενειακής ζωής, όπως την ορίζει κάθε LGBT πρόσωπο κι ειδικότερα στη νομικά κατοχυρωμένη LGBT οικογένεια. Το Athens Pride προβάλλει το αίτημα για ισότιμη επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου για όλες τις LGBT οικογένειες και υποστηρίζει αδιαπραγμάτευτα την έννοια της οικογένειας που περιλαμβάνει κάθε σεξουαλική ταυτότητα και ταυτότητα φύλου, ως βασική αξία.

Ώρα: 19.00

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b