MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oλοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Adventure in Greece στην Κω

Oλοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ελληνο-φινλανδικής συμπαραγωγής Adventure in Greece (προσωρινός τίτλος), στο νησί της Κω!​ ​ Μάλιστα, στην τελευταία εβδομάδα των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκαν οι δύσκολες μεν εντυπωσιακές δε υποβρύχιες λήψεις και στο νησί της Καλύμνου. ​ ​​​​ ​

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τα γυρίσματα ​στο δημοφιλές αυτό νησί, που προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο και αποτυπώνει πλέον χαρακτηριστικά τις ομορφιές του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου και την καλοκαιρινής Ελλάδας ​, διήρκεσαν συνολικά 6 εβδομάδες, και περιελάμβαναν πρωτότυπες σκηνές δράσης στη στεριά και τη θάλασσα. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι ενάεριες λήψεις.

​Σε αυτήν την καλοκαιρινή περιπέτεια για παιδιά και ενήλικες, την οποία θα παρακολουθήσουμε πριν το τέλος του 2014 στους κινηματογράφους, η ιστορία εξελίσσεται και λαμβάνει χώρα στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, στη Μαρίνα της Κω, στην παραλία των Θερμών, στα χωριά Πυλί και Κέφαλος, στο λιμάνι της Καρδάμαινας, στο μικρό, γραφικό νησί Καστρί κ.ά.
​ ​
​Α​πό το set, ​πέρασαν​ πολλοί Έλληνες ηθοποιοί, όπως η Έφη Παπαθεοδώρου και ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ναταλία Δραγούμη και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, οι ​”​μεγάλοι​”​ πρωταγωνιστές Ορφέας Αυγουστίδης και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, καθώς και η μικρή πρωταγωνίστρια Ιφιγένεια Τζόλα, που έχει παίξει στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”. Ο Φινλανδός σκηνοθέτης Taavi Vartia και οι ηθοποιοί Laura Malmivaara, Ville Myllyrinne, Nuutti Konttinen, Emil Auno και Veikka Vainikka, ​έδεσαν αρμονικά με το ελληνικό καστ.

Η παραγωγή

Το Adventure in Greece αποτελεί μια σημαντική και υψηλού πρϋπολογισμού συμπαραγωγή μεγάλου μήκους. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Jarkko Hentula και η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την Λιλέτ Μπόταση και την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films. Η ταινία πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ ΤV και με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.), τη χορηγία ​σημαντικών εταιρειών από τον ελληνικό χώρο και την υποστήριξη του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου. Την κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή της στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Audio Visual Entertainment. Την αντίστοιχη στη Φινλανδία έχουν oι Nordisk Film Distribution και Channel 4.

Σύνοψη: Στην Κω και στις ελληνικές γαλαζοπράσινες θάλασσες, θα περάσουν τις πρώτες τους κοινές διακοπές η νέα οικογένεια του 14χρονου Toni, του 12χρονου Aleksi και του 10χρονου Veeti. Στο νησί γνωρίζουν την όμορφη κόρη του Τόλη και της Ελένης, ξεναγών στο επάγγελμα, την Ανδριάνα, η οποία είναι έμπειρη δύτρια, παρά την ηλικία της. Όταν τα τρία ετεροθαλή αδέλφια από τη Φινλανδία ανακαλύπτουν ότι η γοητευτική Ανδριάνα έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη σπείρα αρχαιοκάπηλων, τότε κινούν γη και ουρανό για να τη σωσούν. Οι μικροί ήρωες ζουν τη δική τους περιπέτεια στην Ελλάδα, με φόντο το ηλιόλουστο, άκρως καλοκαιρινό νησί της Κω.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b