MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Η Γκόλφω στην Επίδαυρο»- Το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Γκόλφω του Νίκου Καραθάνου, ύστερα από την περσινή της επιτυχία στην Επίδαυρο επιστρέφει φέτος στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Αυτή τη φορά όμως όχι ως παράσταση, αλλά μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Ηλία Γιαννακάκη που απαθανάτισε μέσα από τη δική του καλλιτεχνική ματιά την πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, αίθουσα Δ στις 21:00.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το κλασικό βουκολικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδου, που ανέβασε τον περσινό θεατρικό χειμώνα το Εθνικό Θέατρο, σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος μέσα από μια πρωτότυπη προσέγγιση με τρία ζευγάρια ηθοποιών να υποδύονται τον Τάσο και τη Γκόλφω σε τρεις διαφορετικές ηλικίες. Η παράσταση του Νίκου Καραθάνου απέδειξε ότι η Γκόλφω αποτελεί ένα γνήσιο όσο και παραγνωρισμένο θεατρικό θησαυρό. Μετά την τεράστια επιτυχία του στη σκηνή Κοτοπούλη το έργο ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο και το Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 16 Αυγούστου 2013 στο αργολικό θέατρο, σε μια παράσταση που ενέπνευσε το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Η Γκόλφω στην Επίδαυρο – Κινηματογραφώντας μια παράσταση μέσα από το δικό του έργο αναλαμβάνει να διερευνήσει μια σειρά ερωτημάτων. Ο ίδιος σημειώνει:

“Πώς είναι να κινηματογραφείς, τη στιγμή που γεννιέται, κάτι που είναι ήδη κλασσικό;
Πώς είναι να κινηματογραφείς, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μια παράσταση που είναι φτιαγμένη ώστε να παίρνει ζωή από τα βουνά που υψώνονται τριγύρω;
Πώς είναι να κινηματογραφείς τη χαμένη αθωότητα;
Πώς είναι να κινηματογραφείς την πιο μεγάλη συγκίνηση;
Πώς είναι να κινηματογραφείς και ταυτόχρονα να βουρκώνεις;
Πώς είναι να κινηματογραφείς, σε απόσταση αναπνοής, τον Νίκο Καραθάνο και την ομάδα του, τη στιγμή που γεννούν ένα αριστούργημα;
Πώς είναι να κινηματογραφείς την Γκόλφω στην Επίδαυρο;”

Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5 ευρώ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b