MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Hollywood ετοιμάζει ταινία για την υπόθεση “Edward Snowden”

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τα δικαιώματα μεταφοράς σε ταινία του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου, Glenn Greenwald, με τίτλο “No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the US Surveillance State” απέκτησε η Sony Pictures Entertainment, με θέμα την πασίγνωστη υπόθεση Edward Snowden.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του πρώην τεχνικού της CIA που διέρρευσε στον Τύπο πληροφορίες για τις μαζικές παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Για την ιστορία, οι εφημερίδες Guardian και Washington Post κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ για την υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος, χάρη στις αποκαλύψεις που έκαναν για την υπόθεση Edward Snowden και το σκάνδαλο των υποκλοπών της NSA (National Security Agency).

Περήφανοι για τη σπουδαία κινηματογραφική μεταφορά δηλώνουν οι παραγωγοί της ταινίας, Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, οι ίδιοι που ασχολήθηκαν με την παραγωγή των ταινιών James Bond, “Skyfall” και “Quantum of Solace.” Ο δημοσιογράφος, Glenn Grenwald, από τη μεριά του δήλωσε σχετικά: “Μεγαλώνοντας, επηρεάστηκα σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές ταινίες, και είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος μιας τέτοιας ταινίας που μπορεί να συντονιστεί με τους σημερινούς θεατές”.

Σήμερα, ο διωγμένος από τις αμερικανικές αρχές, Snowden βρίσκεται στη Ρωσία, η οποία και του παραχωρεί προσωρινά άσυλο, καθώς η επιστροφή του στις ΗΠΑ προβλέπει σειρά κατηγοριών.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Όταν οι ιστορίες βρίσκουν φωνή: Προβολή ταινίας & συζήτηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος Voices in Motion
Cine News
Δύο μαύρα πουκάμισα: Ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του MEGA
Cine News
Το The Bear επιστρέφει για μια τελευταία φορά – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα