MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Hollywood ετοιμάζει ταινία για την υπόθεση “Edward Snowden”

Τα δικαιώματα μεταφοράς σε ταινία του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου, Glenn Greenwald, με τίτλο “No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the US Surveillance State” απέκτησε η Sony Pictures Entertainment, με θέμα την πασίγνωστη υπόθεση Edward Snowden.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του πρώην τεχνικού της CIA που διέρρευσε στον Τύπο πληροφορίες για τις μαζικές παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας. Για την ιστορία, οι εφημερίδες Guardian και Washington Post κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ για την υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος, χάρη στις αποκαλύψεις που έκαναν για την υπόθεση Edward Snowden και το σκάνδαλο των υποκλοπών της NSA (National Security Agency).

Περήφανοι για τη σπουδαία κινηματογραφική μεταφορά δηλώνουν οι παραγωγοί της ταινίας, Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, οι ίδιοι που ασχολήθηκαν με την παραγωγή των ταινιών James Bond, “Skyfall” και “Quantum of Solace.” Ο δημοσιογράφος, Glenn Grenwald, από τη μεριά του δήλωσε σχετικά: “Μεγαλώνοντας, επηρεάστηκα σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές ταινίες, και είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος μιας τέτοιας ταινίας που μπορεί να συντονιστεί με τους σημερινούς θεατές”.

Σήμερα, ο διωγμένος από τις αμερικανικές αρχές, Snowden βρίσκεται στη Ρωσία, η οποία και του παραχωρεί προσωρινά άσυλο, καθώς η επιστροφή του στις ΗΠΑ προβλέπει σειρά κατηγοριών.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b