MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 απολαυστικά εδέσματα και ποτά με φράουλες!

Από τα πιο λαχταριστά φρούτα της εποχής, η φράουλα έχει υπέροχη γεύση, και μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους. Είναι επίσης “eye candy”, ένα από τα πιο συχνά στοιχεία που βλέπουμε σε εικόνες με τον χαρακτηρισμό “food porn”. Αν λοιπόν θέλετε να τις απολαμβάνετε όχι μόνο σκέτες, αλλά και σε συνδυασμούς που μπορούν να απογειώσουν το σνακ ή το γεύμα σας, πάρτε μερικές ιδέες παρακάτω.

Monopoli Team

strawberries41. Φράουλες με γιαούρτι
Στο αγαπημένο σας γιαούρτι, προσθέστε κομμάτια φράουλας μαζί με κομματάκια σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο. Μπορείτε απλά να τρίψετε με ένα μαχαίρι κομματάκια από οποιαδήποτε μπάρα σοκολάτας ή σοκολατάκια έχετε στο σπίτι, ή μπισκότα με το χέρι σας.

2. Γρανίτα φράουλα
strawberry1Υλικά
1 κιλό φράουλες
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση 
Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη για να φτιάξουμε σιρόπι. Αφού το κρυώσουμε, το αναμιγνύουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πλυμένες φράουλες. Σουρώνουμε το μίγμα και το βάζουμε σε ψηλόλιγνα δοχεία. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 15 ώρες.
Οι ανυπόμονοι μπορείτε απλά να χτυπήσετε στο μπλέντερ φράουλες, ζάχαρη και παγάκια και να φτιάξετε μια γρανίτα της στιγμής!
Σερβίρετε προαιρετικά με κλαδάκια δυόσμου ή μέντας.

salad3. Σαλάτα με φράουλες
Επειδή είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, οι φράουλες βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Γι’ αυτό αποτελούν ιδανική προσθήκη σε σαλάτες με λαχανικά που περιέχουν υψηλές ποσότητες σιδήρου, όπως είναι το μαρούλι και το σπανάκι! Προσθέστε λοιπόν φράουλες στις πράσινες σαλάτες σας, μαζί με ξηρούς καρπούς, και το αγαπημένο σας τυρί σε τρίμμα, και απολαύστε ένα γευστικό ελαφρύ γεύμα.

strawberry54. Σερμπέτι από φράουλα ή… φραουλάδα!
“Φραουλάδα” κατά το “βυσσινάδα”. Αφού φτιάχνουμε λεμονάδα και βυσσινάδα, γιατί να μη φτιάξουμε και ένα ωραίο σιρόπι από φράουλα και να κάνουμε όλο το καλοκαίρι δροσερές φραουλάδες, να γαρνίρουμε το γιαούρτι μας, τα παγωτά μας ή ακόμα και mojito φράουλα; Βρείτε την συνταγή στο “αδελφάκι” του Monopoli, Mamamia.gr!

5. Τηγανίτες με φράουλες!
Ολοκληρώστε τις φραουλαπολαύσεις σας, τοποθετώντας φράουλες στην κορυφή από μια σειρά στοιβαγμένες τηγανίτες. Γαρνίρετε με σαντιγύ και περιχύστε με μέλι ή σιρόπι. Κόλαση!

pancakes
 
 

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b