MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Clive Owen: Γίνεται “Dr House” με πρωτόγονα μέσα πριν έναν αιώνα (trailer)

Ο Clive Owen γίνεται Dr House των αρχών του 20ου αιώνα. Ο γνωστός ηθοποιός συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Steven Soderbergh στη σειρά δέκα επεισοδίων, The Knick.

author-image Γιώργος Σμυρνής

«Στις αρχές του 1900 η Νέα Υόρκη ήταν βρόμικη, αλλά ο καθένας προσπαθούσε να κάνει περιουσία στην πόλη με τις ευκαιρίες» δήλωσε ο Owen για τη σειρά. «Φτωχός ή πλούσιος, καθένας πήγαινε στο Νοσοκομείο Knickerbocker». Αν και η εποχή ήταν δύσκολη και η ιατρική δεν ήταν τόσο εξελιγμένη, η περίθαλψη στο νοσοκομείο αυτό ήταν υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. «Υπήρχαν καλοί χειρούργοι που χρησιμοποιούσαν τεχνικές αιχμής για την εποχή και πήγαν την ιατρική σε νέα επίπεδα σε μια περίοδο που οι δείκτες θνησιμότητας ήταν πολύ υψηλοί και δεν υπήρχαν αντιβιοτικά.» Και συμπλήρωσε: «Φανταστείτε ότι η πενικιλίνη ανακαλύφθηκε μόλις το 1928».

Ο Clive Owen υποδύεται τον χειρούργο Dr John W Thackery. Όπως δήλωσε, του άρεσε η ιδέα ενός σίριαλ που αναδημιουργεί τη Νέα Υόρκη, όπως ήταν πριν από 114 χρόνια. «Μια εποχή που έκανες εγχείρηση σε θέατρα. Οι σεναριογράφοι έκαναν μεγάλη έρευνα της περιόδου. Είναι δύσκολο να πιστέψεις τις συνέβαινε στην ιατρική μόλις έναν αιώνα πριν.»

Ο Owen δεν αποφεύγει τη σύγκριση με τον ιδιοφυή τηλεοπτικό γιατρό, τον οποίο έχει ερμηνεύσει υποδειγματικά ο Hugh Laurie, τον Dr House. Σε αντίθεση με τον House, που είναι προϊόν μυθοπλασίας, o δικός του χαρακτήρας εμπνέεται από έναν πραγματικό χειρούργο, ο οποίος στην εποχή του θεωρήθηκε ιδιοφυΐα και παράλληλα έπαιρνε κοκαΐνη σε υγρή μορφή και κάπνιζε όπιο». Επίσης, η εποχή είναι διαφορετική και η ιατρική πολύ λιγότερο εξελιγμένη.

Στη σειρά επίσης, πρωταγωνιστούν, ο Steve Garfanti, ο Andre Holland, η Juliet Rylance, ο Chris Sullivan και ο Jeremy Bobb. To  “The Knick” θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2014, αποκλειστικά στο Cinemax. Το πρώτο teaser trailer της σειράς δείχνει τους πρωταγωνιστές- χειρούργους βουτηγμένους στα αίματα.

Δείτε το video:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b