MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Τα φεστιβάλ έχουν τον πρώτο λόγο αυτό το ΠΣΚ. Με τις ημέρες τρόμου που περνάμε τα τελευταία χρόνια, τι καλύτερο από ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου στον κινηματογράφο Odeon Όπερα. Κι επειδή η Ελλάδα είναι μες τα Βαλκάνια, η επαφή με τις μοντέρνες προτάσεις του Βαλκανικού Θεάτρου στο φεστιβάλ Transitions 1: Balkans της Στέγης είναι απαραίτητη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΙΝΕΜΑ

– Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’, έρχεται να δώσει στις… νύχτες τρόμου της εποχής μας μια διασκεδαστική και απολαυστική διάσταση. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Πέμπτη 13 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην μεγάλη αίθουσα του κινηματογράφου ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57, Αθήνα). Οι προβολές είναι 3 καθημερινά (6, 8 και 10.30, εκτός από τη πρώτη μέρα της μεγάλης πρεμιέρας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30) και σε κάθε μία θα προβάλλεται μία μικρού μήκους ταινία πριν το κύριο φιλμ.

Η αόρατη γυναίκα: Ο μυστικός γεροντοέρωτας ενός σπουδαίου συγγραφέα γίνεται θέμα της ταινίας του Ralph Fiennes, ο οποίος ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστή Κάρολο Ντίκενς. Στα τελευταία του ο Κάρολος Ντίκενς αφήνει τη σύζυγό του, για να ζήσει τον (μυστικό) έρωτα με μια νεαρή ηθοποιό, τη Nelly Ternan. Μια κρυφή ερωμένη, που θα αποδειχθεί «Η αόρατη γυναίκα» στη ζωή του διάσημου συγγραφέα.

ΘΕΑΤΡΟ

Typographic Capital Letters της Gianina Cărbunariu στη Στέγη- Η παράσταση ασχολείται με την υπόθεση του Mugur Călinescu. Ο Καλινέσκου ήταν μόλις 17 ετών και μαθητής στο λύκειο Λαουριάν στο Μποτοσάνι της Ρουμανίας, όταν το 1981 έθεσε για ένα μήνα σε συναγερμό τις υπηρεσίες της Σεκουριτάτε επειδή έγραφε σε πίνακες και τοίχους συνθήματα που είχαν σκοπό να αφυπνίσουν τους ανθρώπους, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Μετά την αρχική του σύλληψη, ο Μούγκουρ καλούνταν κατ’ επανάληψη στη Σεκουριτάτε. Δύο χρόνια μετά το επεισόδιο του Σεπτεμβρίου 1981, ο Μούγκουρ Καλινέσκου αρρώστησε από λευχαιμία. – Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο Transitions 1.Balkans: Φεστιβάλ της σύγχρονης ανεξάρτητης βαλκανικής σκηνής.
Σάββατο 21:00 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Σκηνές από ένα γάμο στο θέατρο Πόλη: Το αριστούργημα του Σουηδού σκηνοθέτη Σκηνές από έναν γάμο, με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη.
Πα- Σά: 20.30, Κυ: 18.30, στο θέατρο Πόλη (Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87)

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Σωκράτης Μάλαμας στο Passport: Το Passport φιλοξενεί το Σωκράτη Μάλαμα, για έξι μόνο παραστάσεις, σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στην τριαντάχρονη μουσική πορεία του τραγουδοποιού.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από το νέο δίσκο, με τίτλο «Χάρτη», τα οποία πατούν σε δρόμους λαΐκούς, αλλά περνούν μέσα από ηλεκτρικά μονοπάτια με οδηγό τις ερωτικές μπαλάντες και τον κοινωνικό στίχο να παραμονεύει.
Πα-Σα 21:30 στο Passport (Καραΐσκου 119, Πειραιάς)

Παύλος Παυλίδης και B Movies στο Stage Volume 1: το Stage Volume 1 φιλοξενεί τον Παύλο Παυλίδης και τους B-Movies, σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί». Ένα πρόγραμμα από όλη τη μουσική πορεία του πάλαι ποτέ frontman των Ξύλινων. Μαζί του οι B – Μovies που “ερμηνεύουν” με το δικό τους τρόπο τα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b