MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Πιτσιμπούργκο της Σώτης Τριανταφύλλου στο θέατρο Άλμα (trailer)

Το έργο «Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου ανεβαίνει σε θεατροποιημένη εκδοχή στο θέατρο Άλμα σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη από τις 15 Φεβρουαρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πιτσιμπούργκο 1912. Χιός 1912. Δημοσθένης.. Ελέγκω..Ένα εισιτήριο απόσταση. Ένα εισιτήριο επιθυμία.Τόσο κοντά μα τόσο μακριά. Χιός 1914. Πιτσιμπούργκο 1914. Επιστολές που ταξιδεύουν στα κύματα. 

Ελέγκω.. Δημοσθένης.. Δυο σύζυγοι επικοινωνούν με λέξεις δίχως να ξέρουν καν να τις γράφουν. Το έργο «Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου πραγματεύεται άλλοτε τρυφερά άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με συγκίνηση το θέμα της μετανάστευσης μέσα από τα τοπία του Χάλυβα του μακρινού Πίτσμπουργκ και της ακριτικής Χίου .Δυό μέρη της γης που ενώθηκαν υπό τη σκέπη μιας αληθινής αγάπης. Μιας σχέση η οποία δοκιμάζεται από την ανασφάλεια της υπάρξης.

Μόνο την εικοσαετία 1900 έως 1920 υπολογίζεται ότι 470.000 άτομα μετανάστευσαν προς στην Αμερική. Η εξαθλίωση του ελληνικού λαού τον οδήγησε στην ξενιτιά εκεί όπου μπορούσε να εργαστεί και να επιβιώσει. Πώς μπορούμε όμως να υπολογίσουμε αυτούς που έμειναν πίσω ; Ποιός θεωρείται μετανάστης; Έχει ο μετανάστης χρώμα; Έχει ταυτότητα; Πρώτα γίνεσαι φτωχός και μετά μετανάστης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία : Μπάμπης Κλαλιώτης
Ερμηνεία : Πανάγος Ιωακείμ, Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικα : Σωτήρης Υφαντής
Κοστούμια : La Reina (Βάλη Μαυρίδη)
Φωτισμοί : Νύσος Βασιλόπουλος
Μουσική διδασκαλία : Οδυσσέας Κουμάτος

Πληροφορίες παράστασης :
Θέατρο Άλμα, Ακομινάτου 15-17 & Αγ. Κωνσταντίνου,Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105220100
Διάρκεια : 75΄
Είσοδος 10 ευρώ,5 ευρώ (άνεργοι-φοιτητές)

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b