MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η Shirley Temple

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή η Shirley Temple, η οποία όταν ήταν μικρή, είχε χαρακτηριστεί παιδί- θαύμα, καθώς είχε κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε ηλικία τριών ετών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η κινηματογραφική καριέρα της Temple κράτησε λίγο και απογειώθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Έγινε αστέρι στα 6 της χρόνια και αποσύρθηκε από το χώρο μόλις στα 22 της. Σε ηλικία 6 ετών η Shirley Temple υπέγραψε συμβόλαιο με τη Fox Films κι έγινε σύμβολο της οικογενειακής ψυχαγωγίας και λαμπρό αστέρι του σινεμά. Το 1934 κέρδισε και το ειδικό βραβείο Όσκαρ Νεότητας. 

Αν και σταμάτησε η καριέρα της μόλις στα 22, έκανε πάνω από  50 ταινίες. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν η Χάιντι (Heidi, 1937), Η μικρή πριγκίπισσα (The Little Princess, 1939), Καθλίν (Kathleen 1941), Kiss and Tell (1945), αλλά και στο Φορτ Απάτσι του John Ford με τον John Wayne κ.ά.

Ασχολήθηκε με την πολιτική και εντάχθηκε στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ. Διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ (1969), ενώ αργότερα χρημάτισε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γκάνα (1974-76) και στην πρώην Τσεχοσλοβακία (1989). Το 1972 η ζωή της σημαδεύθηκε από τον καρκίνο του μαστού, τον οποίο όμως ξεπέρασε. Ήταν μάλιστα η πρώτη διάσημη γυναίκα που μίλησε ανοιχτά για το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. 

Περισσότερα από Cine News