MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δέκα ταινίες που πάτωσαν στις ΗΠΑ και έκαναν επιτυχία στον υπόλοιπο κόσμο

Οι παραγωγοί στις ΗΠΑ καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο ότι δεν μπορούν να βασίζονται μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και στο κοινό του εξωτερικού (ειδικά τους Κινέζους). Όπως αποδεικνύεται, πολλές αμερικανικές ταινίες δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους στην Αμερική, αλλά γίνονται επιτυχίες, επειδή τις βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος. Ιδού η λίστα με τις 10 αμερικανικές ταινίες, που η ψαλίδα ανάμεσα στα κέρδη από Αμερική και εκτός Αμερικής άνοιξε πάρα πολύ για το 2013.

author-image Γιώργος Σμυρνής

10. “Turbo”: Το παιδικό είχε 83 εκατ. δολάρια κέρδη στις ΗΠΑ, με προϋπολογισμό 130 εκατ. Όμως έβγαλε και με το παραπάνω τα έξοδά της, χάρη στα 199,5 εκατ. δολάρια που έβγαλε εκτός ΗΠΑ, δηλαδή το 70,6% των συνολικών της κερδών. 

9. “Μη μου χαλάς τη μέρα“: Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger τα πήγε χάλια στην Αμερική με 12,1 εκατ. δολάρια εισπράξεις και ολύ καλά στον υπόλοιπο κόσμο με 36 εκατ. δολάρια (3 φορές πάνω ή το 75% των συνολικών εισπράξεων). Έτσι έβγαλε τα έξοδά της, που ήταν 45 εκατ. δολάρια. 

8.”Ο Συνήγορος“: Η σκοτεινή περιπέτεια του Ridley Scott με το λαμπερό καστ ήταν μια απογοήτευση για πολλούς. Στο αμερικανικό Box Office αυτό φάνηκε, καθώς η ταινία έκανε μόνο 17 εκατ. Στον υπόλοιπο κόσμο όμως είχε πολύ μεγαλύτερα έσοδα, της τάξης των 51 εκατ. δολαρίων. Έτσι, το 75,2% των κερδών της προήλθε εκτός Αμερικής. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν 25 εκατ. 

7.After Earth: Η ταινία του αρχικά πολύ υποσχόμενου M. Night Shyamalan χαρακτηρίστηκε ως μία αποτυχία. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα ο ο παραγωγός και πρωταγωνιστής της Will Smith δημιούργησε μια ταινία 130 εκατ. δολαρίων μόνο και μόνο για να συστήσει στο κοινό τον γιο του Jaden Smith. Η ταινία πήγε άσχημα στην Αμερική με 60,5 εκατ. δολάρια, αλλά ανέβασε πολύ τα κέρδη της στις άλλες χώρες, όπου έβγαλε 183,3 εκατ. δολάρια (75,2% των εσόδων).

6. Το Δαχτυλίδι Της Φωτιάς: Η υπερπαραγωγή του Guillermo Del Toro δεν θα ήταν μεγάλη επιτυχία, αν δεν ήταν τα εισιτήρια εκτός Αμερικής. Στην πραγματικότητα, δεν θα έβγαζε ούτε τα έξοδά της, που έφτασαν στα 190 εκατ. δολάρια, ενώ στην Αμερική είχε εισπράξεις 108 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, εκτός ΗΠΑ η ταινία σάρωσε, με κέρδη 309.2 εκατ. (75,2% των συνολικών εισπράξεων).

5. “Χάνσελ και Γκρέτελ: Κυνηγοί μαγισσών” Η ταινία που βλέπει με νέο, πιο περιπετειώδες μάτι το γνωστό παραμύθι δεν πήγε καλά στην Αμερική, αλλά είχε πολύ καλύτερη παρουσία εκτός ΗΠΑ. Η ταινία με budget 50 εκατ. οριακά έβγαλε τα έξοδα της στις ΗΠΑ (55 εκατ. δολάρια), ενώ είχε πολύ καλύτερα έσοδα στο εξωτερικό (170 εκατ. – δηλαδή 75,3% των συνολικών εσόδων).

4. “Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα“: Μία ακόμα ταινία της σειράς περιπετειών με πρωταγωνιστή τον Bruce Willis. Η ταινία αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει εισπρακτικά μόνο εκτός των ΗΠΑ. Με προϋπολογισμό 92 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ δεν έβγαλε ούτε τα έξοδά της (67,3 εκατ. δολάρια). Αλλά στο εξωτερικό έκανε επιτυχία με κέρδη πολύ μεγαλύτερα- 237 εκατ. δηλαδή το 77,9% των συνολικών κερδών.

3. “Στρουμφάκια 2“: Με 71 εκατ. δολάρια κέρδη στις ΗΠΑ, μια ταινία που κόστισε πάνω από 100 εκατ. δεν πήγε καλά. Όμως, στο εξωτερικό οι νοσταλγοί των γαλάζιων μικροσκοπικών ηρώων έκοψαν πολλά εισιτήρια. Έτσι η ταινία έβγαλε εκτός ΗΠΑ κέρδη 276,5 εκατ., δηλαδή το 79,6% των συνολικών κερδών.

2. “Σχέδιο Απόδρασης“: Η ταινία που ενώνει τους τρεις σκληρούς Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger και 50 Cent αποδείχθηκε ότι είχε σχέδιο οικονομικής απόδρασης μόνο εκτός των ΗΠΑ. Στην Αμερική δεν έβγαλε ούτε τα μισά από όσα κόστισε (25 εκατ. από τα 50 εκατ. που ήταν το budget της). Ωστόσο, εκτός Αμερικής έβγαλε 108,2 εκατ., δηλαδή το 81,2% των κερδών της. 

1. “Όσα φέρνει ο χρόνος“: Αποδείχθηκε πως όσα φέρνει το εξωτερικό δεν τα φέρνει η Αμερική για τη ρομαντική αυτή ιστορία της Universal, που συνδυάζει και το ταξίδι στο χρόνο. Στις ΗΠΑ η ταινία έβγαλε 15,3 εκατ. δολάρια και εκτός Αμερικής 70,6 εκατ, δηλαδή 82,2% των συνολικών κερδών της.  

Πηγή: BusinessInsider

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b