MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αμφιλεγόμενο τραγούδι αποσύρθηκε από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ

Υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερης μουσικής ακυρώθηκε από την τελική πεντάδα των φετινών Όσκαρ. Ο λόγος για το υποψήφιο κομμάτι Alone Yet Not Alone που αποκλείσθηκε από τους κανόνες της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Όπως μπορείτε να δείτε και εδώ, τα υποψήφια τραγούδια στην κατηγορία του Καλύτερου Τραγουδιού στα φετινά Όσκαρ ήταν τα Happy, Let it Go, The Moon Song, Ordinary Love και Alone Yet Not Alone. Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο συνθέτης του τραγουδιού Alone Yet Not Alone, Μπρους Μπράουτον, και μέλος επιτροπής που ψηφίζει τους υποψήφιους έστειλε e-mail σε όλα τα μέλη, ενημερώνοντας πως εκείνος έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι, γεγονός που απαγορεύεται από τους κανόνες της Ακαδημίας. Η Ακαδημία αν και εκτίμησε την “καλή του πρόθεση”, θεώρησε πως δημιουργείται ένα “άδικο πλεονέκτημα»”.

Ο συνθέτης συντετριμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ασχολήθηκα με την πιο απλή μορφή προώθησης και αυτό στράφηκε εναντίον μου όταν το τραγούδι άρχισε να τραβά τα βλέμματα. Με νίκησε ο ανταγωνισμός που είχε μήνες προώθησης και διαφήμισης πίσω του. Απλά ζήτησα από κάποιους ανθρώπους να ακούσουν το τραγούδι και να το εξετάσουν (για τις υποψηφιότητες).”

Το τραγούδι είναι ένας χριστιανικός ύμνος για την ανεξάρτητη χριστιανκή ταινία Alone Yet Not Alone. Πολλοί -και κυρίως οι πιο προοδευτικοί κύκλοι του Hollywood- είχαν σοκαρισθεί από την υποψηφιότητα αυτού του τραγουδιού που είχε έρθει από το πουθενά. Η ταινία και το τραγούδι είχαν την υποστήριξη ακραίων συντηρητικών κύκλων της Αμερικής.
 
 Κανένα τραγούδι δεν πρόκειται να πάρει τη θέση του αποκλεισμένου τραγουδιού. Η τελετή απονομής των Όσκαρ θα γίνει στις 2 Μαρτίου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b