MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5 + 1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Θρυλικές μορφές του κλασικού θεάτρου σε νέες αναγνώσεις, αξιόλογες ταινίες του ευρωπαϊκού σινεμά και συναυλίες εγνωσμένης αξίας, αλλά και ιδιαίτερα σύγχρονες (όπως αυτή του Λουί Σκλαβίς στην Στέγη) έρχονται να δώσουν πνοή και έμπνευση στο ΠΣΚ μας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΘΕΑΤΡΟ

Φάουστ, το εμβληματικό έργο του Γκαίτε σε σκηνοθεσία του πρωτοπόρου Μιχαήλ Μαρμαρινού, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Πρωταγωνιστούν σημαντικοί ηθοποιοί, όπως ο Ακύλλας Καραζήσης, η Θεοδώρα Τζήμου, η Εύη Σαουλίδου, η Ηλέκτρα Νικολούζου.
Παρ., Σαβ., Κυρ. 20:00 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109)

-Ο Αιμίλιος Χειλάκης αναμετράται «Μόνος με τον Άμλετ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο γνωστός ηθοποιός επιχειρεί μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του William Shakespeare σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Θα βρίσκεται μόνος του επί σκηνής ερμηνεύοντας όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας.
Παρ: 21.00, Σάβ: 18.00, 21.00, Κυρ: 20.00
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Αγ. Κωνσταντίνου 4)

ΣΙΝΕΜΑ

¬Μέλι: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της μεγάλης Ελληνοϊταλίδας σταρ Βαλέρια Γκολίνο κερδίζει τις εντυπώσεις μιλώντας για το δύσκολο θέμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας». Μια ταινία για τις ανθρώπινες επιλογές που ανοίγει το διάλογο για το δικαίωμα στη ζωή και τον θάνατο.

Ρενουάρ: Μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι αντιθέσεων ανάμεσα στην ομορφιά της ζωής και την φθορά, η ταινία μας δείχνει τις τελευταίες, αλλά απόλυτα δημιουργικές στιγμές του μεγάλου ζωγράφου κι έναν μεγάλο έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα στην κοπέλα που ποζάρει γι’ αυτόν και τον γιο του.

ΜΟΥΣΙΚΗ

-Ο κλαρινετίστας και συνθέτης Λουί Σκλαβίς έρχεται στην Ελλάδα και στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των σύγχρονων δημιουργικών ρευμάτων, από την τζαζ.
Σαβ: 21:00 Στην Στέγη (Λ.Συγγρού 107-109)

-Μια σημαντική συνάντηση στον Σταυρό του Νότου. Κάθε Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου, εμφανίζονται μαζί, για να μας τραγουδήσουν κομμάτια που έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική κι έμειναν στις καρδιές μας. Σάβ: 22:30 στον Σταυρό του Νότου (Θαρύπου 37 και Φραντζή)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b