MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Meryl Streep εναντίον του Walt Disney: Ήταν σεξιστής και αντισημίτης!

Ανελέητη κριτική στον ιδρυτή της Disney και τη μεγαλύτερη μορφή στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, τον Walt Disney, άσκησε η Meryl Streep. Στη διάρκεια δείπνου του National Board of Review προς τιμήν της ηθοποιού Emma Thompson, που ερμηνεύει τη συγγραφέα της Mary Poppins στη νέα ταινία “Η Μαγική Ομπρέλα” .

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Streep, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε τα καλύτερα για την Emma Thompson, την οποία αποκάλεσε σχεδόν αγία. Αλλά ο Walt Disney είχε τελείως άλλη μεταχείριση. Επί 9 λεπτά η σπουδαία ηθοποιός κατηγορούσε τον Ντίσνεϊ για «αδιαλλαξία» και φανατισμό όσον αφορά τα φύλα και είπε ότι υπήρξε μέλος αντισημιτικού lobby.

Επίσης, αναφέρθηκε σε δήλωση του συνεργάτη του Disney, Ward Kimball. Αυτός είχε πει μια φορά πως ο Disney «δεν εμπιστευόταν τις γυναίκες και τις γάτες».  Για να αποδείξει τα λεγόμενα της περί σεξισμού του Disney, αναφέρθηκε και σε ένα γράμμα του, όπου αναφέρεται: «Οι γυναίκες δεν κάνουν τη δημιουργική δουλειά που σχετίζεται με την προετοιμασία των καρτούν για τη μεγάλη οθόνη, καθώς αυτή είναι μία δουλειά που πραγματοποιείται εξολοκλήρου από νεαρούς άνδρες».

Ο Disney πέθανε το 1966 σε ηλικία 65 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Φήμες εις βάρος του για διασυνδέσεις του με αντισημιτικές ομάδες και κατηγορίες για σεξισμό κυκλοφορούν για δεκαετίες. Με δεδομένο ότι έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από το θάνατό του (με την ηθοποιό να είναι 16 χρονών τότε) δύσκολα κανείς μπορεί να πιστέψει ότι η Meryl Streep έχει προσωπικά εναντίον του Disney. Προφανώς διαφωνεί με τις ιδέες του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b