MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Altar’d Lament: Ρεμπέτικο-Jazz-Noise-Dud στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

To Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, στις 21:30, το διαθεματικό μουσικό και εικαστικό δρώμενο “Altar’d Lament”, του Αυστραλιανού Συγκροτήματος “Masonik” σε συνεργασία με την λυρική τραγουδίστρια Γεωργία Μπαλαμπίνη και τον εικαστικό Μάριο Φούρναρη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το project Altar’d Lament είναι μια συνδυαστική συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών μουσικών και εικαστικών καλλιτεχνών, το οποίο αναφέρεται ουσιαστικά στην περιθωριοποιημένη μουσική του Ρεμπέτικου και του Αμανέ και σκιαγραφεί ένα αναπαραστατικό τόξο ανάμεσα στα ξεχασμένα μουσικά ακούσματα και στη δυνητική δημιουργικότητα της εκτέλεσής τους.

Κύριο συστατικό της κριτικής ιστορικής βάσης του project αποτελεί η καταστροφική δύναμη της φωτιάς της Σμύρνης το 1922. Από τις φλόγες, οι φωνές των εκλιπόντων αναδύονται και υπενθυμίζουν την απίστευτη απώλεια και τον εξανδραποδισμό των ανθρώπων, μετατρέποντάς την σε δημιουργική επιθυμία και δύναμη. Το project στοχεύει, τόσο μέσα από την παράδοση του Ρεμπέτικου, τους ήχους και τη μουσική της Jazz, του Dub, και της Νoise, όσο και μέσα από την χρήση οπτικών μέσων όπως το βίντεο και οι τρισδιάστατες εγκαταστάσεις, να συνθέσει έναν εικονικό “ιερό χώρο”.

Τα μέλη του συγκροτήματος “Masonik” είναι:
Basil Psanoudakis (Bass/Laptop)
Paul Pax Andrews (Saxophone)
Wheldon Thornley (Keyboards)
Tony Monaco (Montage)
Φωνητικά: Γεωργία Μπαλαμπίνη
Εικαστική εγκατάσταση: Μάριος Φούρναρης

Προπώληση:
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr. Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Public.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Μην Κλαις: Μια μουσικοθεατρική παράσταση με έργα του Ηλία Ανδριόπουλου στο Θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Σπίτια Αλλάζουν Θέση τη Νύχτα, σε σκηνοθεσία Νοεμής Βασιλειάδου στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» με την Όλια Λαζαρίδου: Νέος κύκλος παραστάσεων στην Οικία Ιλίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O «Συρανό» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ζωντανεύει ξανά στο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες: Για 2η χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Μαργαρίτα Παπαγιάννη
ΘΕΑΤΡΟ
20 Βήματα Μπροστά: Το παγκόσμιο bestseller του Χόρχε Μπουκάι με νέες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
ΘΕΑΤΡΟ
Η προσευχή της θάλασσας: Μια θεατρική performance για την προσφυγιά στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιδέα της Χρονιάς!: Η βραβευμένη κωμωδία σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Βρετάνια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Νόμος του Hooke: Η urban πολιτική κωμωδία επιστρέφει στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Αγριόχορτο, του Γιάννη Σκαραγκά στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Μέσα στο Μυαλό σου – Part 3: Το τελευταίο κεφάλαιο της διαδραστικής εμπειρίας ψυχολογίας έρχεται στο Θέατρο Αλίκη
ΘΕΑΤΡΟ
Εσύ και τα σύννεφά σου, από την ομάδα ΒίΔα για 2ο χρόνο στο Θέατρο ΜΕΤΣ