MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Είδαμε το «Μες στο βρακί της» στην Πειραιώς 131- Εραστές έτοιμοι για όλα

Ένας άντρας προσποιείται ότι είναι «στο βρακί» της φιλάρεσκης ερωμένης του, ενώ το μόνο που θέλει στην πραγματικότητα είναι να την ξεφορτωθεί, για να παντρευτεί μια άλλη. Αυτό πυροδοτεί την φάρσα κρεβατοκάμαρας με πολλά ευφάνταστα ερωτικά μπουρδουκλώματα του Georges Feydeau “Un Fil Ά La Patte” με τον ελληνικό τίτλο: “Μες Στο Βρακί Της”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Την προκλητική κωμωδία του μαιτρ στις κωμωδίες παρεξηγήσεων ανεβάζει η ομάδα «Δράσις» στο θέατρο της οδού Πειραιώς 131 σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο Μπουά αρραβωνιάζεται την Βιβιάν. Αλλά είναι εραστής της Λουσέτ, καλλιτέχνιδος του μιούζικ χωλ. Η μητέρα της Βιβιάν, καλεί την Λουσέτ να τραγουδήσει στους αρραβώνες, χωρίς να το ξέρει κανείς… Ανάμεσα σε πόρτες που ανοιγοκλείνουν, οι 16 ήρωες μας, πέφτουν από παρεξήγηση σε παρεξήγηση και από ψέμα σε ψέμα.

Οι ήρωες του έργου ελάχιστα περιορίζονται από ηθικές αναστολές, αλλά συνέχεια βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργούν, στα πάθη, την ματαιοδοξία, τον φανφαρονισμό και τα ψέματά τους. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κυρίως αντιδρούν, παρά δρουν, τους κάνει εξαιρετικά απρόβλεπτους. Η δράση είναι καταιγιστική, οι παρεξηγήσεις και τα κωμικά ευρήματα ασταμάτητα.

Οι εφτά ηθοποιοί της παράστασης καλούνται να ερμηνεύσουν δεκάξι ρόλους. Καθώς φορούν ομοιόμορφα κοστούμια και μάσκες, καμιά φορά μπερδεύεσαι λίγο στο να ξεχωρίζεις τους χαρακτήρες, αλλά μόνο προσωρινά. Σε γενικές γραμμές, την ευφάνταστη πλοκή του Feydeau την καταλαβαίνεις χωρίς προβλήματα.

Η σκηνοθεσία επιχειρεί να αναδείξει το προκλητικό στοιχείο του έργου του Feydeau. Κι επειδή είμαστε στο 21ο αιώνα και όχι στα τέλη του 19ου, η παράσταση γίνεται πιο τολμηρή από ό,τι το πρωτότυπο έργο. Έχει αρκετά σύγχρονη αισθητική, τόσο σε εικαστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ερμηνειών. Οι ερμηνείες στέκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, συνδυάζοντας την υπερβολή της κωμωδίας, με την προκλητική διάθεση της ερωτικής φάρσας. Δεν έχουν όμως το νεύρο και την ένταση, που απαιτείται από το συγκεκριμένο είδος, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να μην είναι τόσο εκρηκτικός, όσο χρειάζεται.

Κοντολογίς, το «Μες στο βρακί της» είναι μια τολμηρή παράσταση με αρκετά σύγχρονη αισθητική, που βλέπεται ευχάριστα. Η ευφάνταση πλοκή του Feydeau παρουσιάζεται με καθαρότητα και το ίδιο συμβαίνει με τους χαρακτήρες και τα κίνητρά τους. Θα χρειαζόταν όμως πιο εκρηκτικούς ρυθμούς, για να γίνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία.

Γιώργος Σμυρνής
P1060996 1 1
Info:
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, Διάρκεια: 90 λεπτά
Πειραιώς 131 – τηλ. 210 3450922 (κοντά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
Eισιτήρια: 15 ευρώ, Φοιτητικό, άνω των 65, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 10 ευρώ


Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b