MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

11 λόγοι για τους οποίους οι ξένοι “ψηφίζουν” Ελλάδα για διακοπές το 2014

Ως “hot” προορισμό για το 2014 χαρακτηρίζουν την Ελλάδα κορυφαίοι διεθνείς ταξιδιωτικοί οργανισμοί και ιστοσελίδες.Τα ελληνικά νησιά φιγουράρουν πρώτα στη λίστα του Lonely Planet με τους top προορισμούς για το 2014, ενώ ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomson (του ομίλου Tui) προβλέπει πως η Ελλάδα θα είναι πρώτη επιλογή για οικογενειακές διακοπές στην Ευρώπη το 2014.Παράλληλα το AOL (America Online) δημοσιεύει άρθρο στο οποίο παραθέτει 11 λόγους για τους οποίους η χώρα μας αποτελεί “must” προορισμό, όπως τους ξεχώρισε ο οργανισμός Marketing Greece, που είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που προωθεί τον ελληνικό τουρισμό σε συνεργασία με κρατικούς φορείς.

Monopoli Team

Οι 11 λόγοι είναι οι εξής:

1. Το καλοκαίρι του 2014 εγκαινιάζεται το νέο κτήριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ, μετά από 13 χρόνια εργασιών.

emst

2. Η British Airways ξεκινά απευθείας πτήσεις για Μύκονο και Σαντορίνη από το αεροδρόμιο Heathrow.

         santorini

3. Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία της οσκαρικής ταινίας “Zorba the Greek”.

zorba

4. Συμπληρώνονται 150 χρόνια από την προσάρτηση στην Ελλάδα των Ιονίων Νήσων, που τελούσαν υπό βρετανική (και παλαιότερα γαλλική) διοίκηση.

corfu

5. Η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014.

                      salonica

6. Το Μουσείο της Ακρόπολης κλείνει 5 χρόνια λειτουργίας, και ήδη συγκαταλέγεται στα τρία καλύτερα μουσεία στον κόσμο, όπως τα ψήφισαν οι επισκέπτες τους.

acropolismuseum

7. Τον Μάρτιο κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο σίκουελ του “300”, με τίτλο “Rise of an empire“, ενώ δύο ακόμα ταινίες με κεντρικό ήρωα τον Ηρακλή θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στον χρόνο.

300

8. Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τους -“ονειρεμένους”, όπως χαρακτηρίστηκαν- Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

2004

9. Το καλοκαίρι του 2014 ανοίγουν στην περιοχή της Πύλου τα πρώτα πάρκα καταδύσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα θα πρόκειται για τα πρώτα ανοιχτά στο κοινό υποβρύχια αρχαιολογικά πάρκα στον κόσμο.

diving

10. Ξεκινούν οι περιηγήσεις σε 8 ιστορικές διαδρομές που έχουν χαρτογραφηθεί στη Χαλκιδική. Ήδη το κοινό ακολουθεί τον Περίπατο του Αριστοτέλη, μια διαδρομή 22 χλμ μέσα στη φύση, ενώ θα ακολουθήσει η διαδρομή του Ξέρξη.

aristotle
11. H Hellenic Seaplanes ξεκινά τις πτήσεις των υδροπλάνων της από και προς την Σκύρο, εγκαινιάζοντας έναν πολλά υποσχόμενο νέο τρόπο μετακίνησης ανάμεσα στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.

seaplanes

Επιπλέον, σε άλλο άρθρο του το Aol επισημαίνει την άνοδο της Πελοποννήσου στην εκτίμηση των τουριστών, μετά την ταινία “Πριν το Ηλιοβασίλεμα” με τον Ήθαν Χωκ και τη Ζυλί Ντελπί, που γυρίστηκε σε διάφορες περιοχές της, αλλά και με αφορμή τις φήμες που θέλουν το “Sex and the City 3” να γυρίζεται στην Μεσσηνία. Οι νέες all-inclusive ξενοδοχειακές μονάδες στην Πελοπόννησο θεωρούνται επίσης μεγάλο “συν”.

Περισσότερα από TOP 10