MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι δέκα καλύτερες ταινίες του 2013 σύμφωνα με την Guardian

Τη λίστα της με τις καλύτερες ταινίες για το 2013, που σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά, έβγαλε η Guardian. Ανάμεσα σε αυτές είναι και μία ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα, με αρκετούς Έλληνες ηθοποιούς. Το Πριν τα μεσάνυχτα με τους Ethan Hawke και Julie Delpy στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, να ζουν την τρίτη συνέχεια του έρωτά τους, έχει γυριστεί στην Πελοπόννησο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

1. The Act of killing. Ταινία- ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Joshua Oppenheimer που πραγματοποιεί μια ριζοσπαστική βουτιά στην ιστορία. Πρώην αρχηγοί ταγμάτων θανάτου στην Ινδονησία καλούντα να αναπαραστήσουν τους πραγματικούς μαζικούς φόνους που διέπραξαν σε οποιοδήποτε κινηματογραφικό είδος επιθυμούν, ακόμα και το μιούζικαλ. 

2. Η τέλεια ομορφιά. Ένας μεγάλος πια σε ηλικία ιταλός δημοσιογράφος κάνει μια αναδρομή στη ζωή του, προσπαθώντας να βγάλει νόημα, σε ένα συγκινητικό έργο του Paolo Sorentino, που γυρίστηκε στη Ρώμη.

3. Behind the candelabra. Η ζωή πίσω από τα φώτα (των κηροπηγίων) για τον διάσημο πιανίστα Liberace (Michael Douglas), μέσα από έναν ομοφυλοφιλικό του έρωτα με έναν νεαρό (Matt Damon). Η ταινία του Steven Soderbergh είναι ένα ώριμο, καλογυρισμένο και αρκετά αποκαλύπτικό έργο εποχής. 

4. Gravity. O Αλφόνσο Κουαρόν μας στέλνει με κομμένη την ανάσα στο διάστημα σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια επιβίωσης με πρωταγωνιστές τον George Clooney και τη Sandra Bullock. 

5. Django, Ο Τιμωρός. Ένα λαμπερό γουέστερν εκδίκησης με έντονες αναφορές στο θέμα της δουλείας. Στο γνωστό στυλ του Tarantino, η ταινία προκάλεσε διχογνωμίες, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις και πήγε καλά στα Όσκαρ.

6. Πριν τα μεσάνυχτα. Ο Richard Linklater γύρισε στην Πελοπόννησο την τρίτη συνέχεια ενός μεγάλου έρωτα με τους Ethan Hawke και Julie Delpy πρωταγωνιστές. Οι συντελεστές της ταινίας Linklater, Hawke, Delpy σε συνέντευξη τύπου στην Ελλάδα είχαν μιλήσει για την ταινία. 

7. For Ellen του So Yong Kim. Ένας μουσικός κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, για να δώσει μάχη με την εν διαστάση γυναίκα του, για την κηδαιμονία της κόρης τους. 

8. Only God Forgives. Ο Θεός συγχωρεί, ο Ryan Gosling όχι, σε μια πολύ σκληρή ταινία του Nicolas Winding Refn με θέμα τη ματαιότητα της εκδίκησης, που άλλους τους τρόμαξε και άλλους τους ενθουσίασε. 

9. I wish. Ένα ευφάνταστο και χαριτωμένο γιαπωνέζικο  παραμύθι του Jim Idema.

10. Το απαγορευμένο ποδήλατο. Με αυτό το έργο η  Haifaa Al-Mansour γίνεται η πρώτη γυναίκα στη Σαουδική Αραβία που σκηνοθετεί ταινία. Η ταινία για ένα αποφασισμένο κορίτσι που θέλει να αποκτήσει ένα ποδήλατο και συναντά αμέτρητα εμπόδια από τη συντηρητική ισλαμική κοινωνία. 

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b