MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιάννης Πλούταρχος: Από μικρό παιδί τραγουδούσα Μίμη Πλέσσα! (video)

“Πάνω στα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα πάτησε η δική μου καριέρα” δήλωσε ο Γιάννης Πλούταρχος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον συνθέτη και εμφανίζονται μαζί στο Παλλάς από τις 15 Ιανουαρίου.ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Γιάννης Πλούταρχος από μικρό παιδί τραγουδούσε Μίμη Πλέσσα, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου King George. 

Ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο και ο Γιάννης Πλούταρχος να ερμηνεύει μία ατέλειωτη σειρά επιτυχίες, που έγιναν κλασσικές και παραμένουν σημερινές. Η επιλογή ήταν δύσκολη, καθώς το υλικό ήταν τεράστιο. Είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.300 τραγούδια! Στην κοινή τους παράσταση θ’ ακουστούν οι πασίγωστες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Το Άγαλμα», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Έφυγε η αγάπη μου», «Νύχτωσε» και ένας ακόμη μεγάλος αριθμός από τραγούδια των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Πρετεντέρη, Δημήτρη Χριστοδούλου και άλλων μεγάλων στιχουργών. Όμως, οι συντελεστές υποσχέθηκαν ότι το μισό πρόγραμμα θα αποτελείται από λιγότερο γνωστά τραγούδια.
20131219 154030
Έφτασε, λοιπόν, το πλήρωμα του χρόνου να ερμηνευθούν στην σκηνή του Παλλάς κάποια λιγότερο γνωστά τραγούδια του Μίμη Πλέσα. Όμως ο συνθέτης θεωρεί αυτά τα τραγούδια του αδικημένα; Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος: “Δεν θεωρώ κανένα τραγούδι μου αδικημένο. Απλά κάποια είναι ευνοημένα.”

Ο Μίμης Πλέσσας έχει δημιουργήσει πολλές από τις επιτυχίες του Γιάννη Πουλόπουλου. Συχνά, ειδικά στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Γιάννης Πλούταρχος είχε χαρακτηριστεί νέος Πουλόπουλος. Ο ίδιος ο Πλούταρχος δηλώνει πως απέφευγε αυτόν τον χαρακτηρισμό, “από σεβασμό στον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη”  όπως εξήγησε. “Δεν ήξερα αν είμαι άξιος να φέρω αυτήν την σκυτάλη”

Οι δυο καλλιτέχνες μας έδωσαν και μια σύντομη πρόγευση των τραγουδιών τους, την οποία μπορείτε να ακούσετε και σε video

Μαζί με τους στη σκηνή θα είναι η Φιντέ Κοκσάλ μεγαλωμένη στη Σμύρνη, μόνιμη συνεργάτις του Μίμη Πλέσσα τα τελευταία χρόνια. Η τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει το γυναικείο ρεπερτόριο. Επίσης, θα υπάρχει ορχήστρα, με τους Νάσο Σωπύλη στα πλήκτρα και μαέστρο, τον Γιώργο Παχή σε μπουζούκι / μαντολίνο, τον Νίκο Κατσίκη στο μπουζούκι, το Δημήτρη Στασινό στο κοντραμπάσο / ηλεκτρικό μπάσο, το Γιάννη Καλκάνη στα ντραμς/ κρουστά, το Σπύρο Κλείσσα στο βιολί, το Leslie Jones στο τσέλο, τον Γιάννη Μυλωναδάκη σε πλήκτρα / κρουστά
και τον Σταύρο Μυλωναδάκη στην κιθάρα.

Οι Ενορχηστρώσεις είναι του ίδιου του Μίμη Πλέσσα και η σκηνοθετική επιμέλει της Cindi Trent. Τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, ηχολήπτης είιναι ο Γιώργος Καρυώτης και το σχεδιασμό φωτισμών έκανε ο Χρήστος Τζιόγκας. Η παραγωγή είναι της Ελληνικής Θεμάτων και του Ακη Ευαγγέλου.

Ημέρες & ώρες των δέκα παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30 Κυριακή: 20:00. Στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5).

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
Σχετικά Θέματα
Πρόσωπα
Δήμητρα Μουτζούρη: Το The Chios Festival είναι ένας φάρος πολιτισμού στο Αιγαίο
Μουσικά Νέα
Για τους Στρατάκηδες, η κρητική μουσική κοιτάζει απευθείας στην ψυχή
Πρόσωπα
Η Ειρήνη Σαρίογλου ονειρεύεται ένα Beyond Borders που ταξιδεύει πέρα από τα σύνορα
Πρόσωπα
Έβελυν Ασουάντ: Είμαι ένας άνθρωπος που διαρκώς αμφισβητεί
Longreads
Backstage Stories με την Angelika Dusk (video)
Πρόσωπα
Angelika Dusk: Τώρα μπορώ να λέω ότι είμαι περήφανη για ‘μένα
Μουσικά Νέα
Ντόρα Μπακοπούλου: Ακούω πάντα αυτό που λέει η ψυχή μου
Πρόσωπα
Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής θεωρεί πως δεν υπάρχουν Πολυνείκηδες σήμερα
Εικαστικά
Χάρις Κανελλοπούλου: Μια Συλλογή με ιστορικό χαρακτήρα που συμβαδίζει με το παρόν της τέχνης από την Τράπεζα της Ελλάδος
Πρόσωπα
Σοφία Φαλιέρου: Ο χορός είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια
Εικαστικά
Βένια Δημητρακοπούλου: «Φτεροκοπώντας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου
Πρόσωπα
Έλσα Λεκάκου: Έχω αλλεργία στο να σκέφτομαι το μέλλον