MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες σειρές και ταινίες της χρονιάς από το AFI

Για μία ακόμα χρονιά το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (American Film Institute) διάλεξε τις δέκα ταινίες και δέκα τηλεοπτικές σειρές που πρέπει κανείς να δει το 2013.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η λίστα με τις ταινίες και τις σειρές παρουσιάζεται όχι με αξιολογική, αλλά με αλφαβητική σειρά. Από τις ταινίες πρώτη είναι το 12 Years a Slave (12 Χρόνια Σκλάβος), γιατί οι αριθμοί είναι καθιερωμένο να προηγούντα των γραμμάτων.

Οι 10 καλύτερες ταινίες

12 Χρόνια Σκλάβος: Η ταινία με θέμα τη δουλεία κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα σήμερα.

American Hustle: Μια ταινία για την παρανομία και τη μαφία με τους Christian Bale, Amy Adams και Bradley Cooper. Θα έρθει στην Ελλάδα στις 9 Ιανουαρίου 2014.

Captain Phillips: Μια ταινία του Paul Greengrass (σκηνοθέτη δύο ταινιών Bourne) με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks με θέμα την απαγωγή πλοίου από πειρατές.

Μια στάση πριν το τέλος: Μια πραγματική ιστορία που είχε συγκλονίσει την Αμερική.

Gravity: Ένα διαστημικό υπερθέαμα με πρωταγωνιστές τον George Clooney και την Sandra Bullock.

-Her: Η ταινία του Spike Jonze (Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς), μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Joaquin Phoenix και την Scarlett Johansson θα έρθει στην Ελλάδα στις 6 Φεβρουαρίου 2014.

Inside Llewyn Davis: Η κόσμος της μουσικής των θρυλικών 60’s αναβιώνει στη νέα ταινία των αδερφών Coen, που θα έρθει στην Ελλάδα στις 9 Ιανουαρίου 2014.

Nebraska: Η νέα ταινία του Alexander Constantine Papadopoulos ή Alexander Payne (Οι Απόγονοι). Θα έρθει στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου 2014.

Saving Mr. Banks: Η συνάντηση του Walt Disney με τη συγγραφέα της Mary Poppins, ξανά με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks. Θα έρθει στη χώρα μας στςι 16 Ιανουαρίου 2014.

Ο Λύκος της Wall Street: Η σύμπραξη Scorsese και Leonardo DiCaprio σε ένα επίκαιρο, λόγω οικονομικής κρίσης θέμα, έρχεται στη χώρα μας στις 25 Δεκεμβρίου 2013.

Οι 10 καλύτερες σειρές

Τhe Americans: Μια σειρά για πράκτορες της ΚGB ζουν στα προάστια της Αμερικής την δεκαετία του 80.

Breaking Bad:  Καθηγητής χημείας που γίνεται βαρόνος ναρκωτικών σε μια σειρά ιδιαίτερα αγαπητή στους βαρόνους του “downloading” στην Ελλάδα.

Game of Thrones:  Η σειρά φαινόμενο με την απίστευτη περιπέτεια, ίντριγκα, μαγεία, σεξ και φόνους.

– The Good Wife: Δικαστικό δράμα με πολλή ίντριγκα και μπλεγμένα ερωτικά. Παίζεται στον Σκάι.

House of Cards: Η πρώτη σειρά που γυρίστηκε για το διαδικτυακό- συνδρομητικό Netflix με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey

Mad Men -Διαφημιστές της δεκαετίας ’60 στη Madison Avenue σε καταθλιπτικές ζωές και δύσκολα διλήμματα. Κάποτε το βλέπαμε στο Alter, πριν αυτό κλείσει.

Masters of Sex – Έρευνα του William Masters σχετικά την ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά.

Orange is the New Black -Μια καλομαθημένη λευκή βρίσκεται ξαφνικά στη φυλακή, καθώς διακινεί μαύρο χρήμα

-Scandal -Μια υπεύθυνη επικοινωνίας του Λευκού Οίκου θέλει να αποσυρθεί από το χώρο, αλλά το παρελθόν της δεν την αφήνει

VeepΜια κωμωδία για μια Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, που ανακαλύπτει τη γελοία όψη της πολιτικής ζωής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b