Το καλύτερο νόμισμα που ξοδεύτηκε ποτέ (vid)
Η ήρεμη πλατεία Plaça de Sant Roc, της πόλης Σαμπαντέλ της Ισπανίας, μεταμορφώνεται σε μια εξαιρετική ορχηστρική συναυλία, όταν ένα μικρό κοριτσάκι αφήνει ένα νόμισμα σε κάποιον πλανόδιο μουσικό.
A
A
Ενώ όλα κυλούσαν φυσιολογικά στην πλατεία, εμφανίστηκαν ξαφνικά 100 μουσικοί και τραγουδιστές από τη Συμφωνική Ορχήστρα del Valles και συνόδευσαν τον πλανόδιο μουσικό στην ερμηνεία του. Το κομμάτι που ακούγεται είναι η «Ωδή στη Χαρά», που μελοποίησε ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν το 1824 εντάσσοντας το στην διάσημη Ενάτη Συμφωνία του. Οι στίχοι του ποιήματος “Ωδή στη Χαρά” ανήκουν στον Γερμανό ποιητή, δραματουργό και ιστορικό Φρήντριχ Σίλερ, ο οποίος το έγραψε το 1785 .
Το βίντεο που γυρίστηκε προς τιμήν της 130ης επετείου από την ίδρυση της δημοφιλής τράπεζας Banco Sabadell, γυρίζει το διαδίκτυο και συγκινεί δικαιολογημένα τους απανταχού φιλότεχνους.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Τα Κοντσέρτα του Ραχμάνινοφ: Ο Ντένις Κοζούχιν και η ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
Η Βίκυ Λέανδρος για πρώτη φορά στη σκηνή του Λόφου της Σάνης
Open House Athens 2026: Η μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής επιστρέφει, ανοίγοντας 78 κτίρια στο κοινό
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Modern ARTεμις: Η αρχαιολογική έρευνα σε διάλογο με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στο Κέντρο Τεχνών
25 χρόνια “Gorillaz”: Το ντεμπούτο που άλλαξε για πάντα τη μουσική
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
Οι Kapten παρουσιάζουν το νέο άλμπουμ στη σκηνή του Ίλιον Plus