MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προσπαθεί ξανά να κάνει ταινία τον Δον Κιχώτη ο Terry Gilliam

O Terry Gilliam, πρώην Monty Python και σκηνοθέτης των “12 Πιθήκων”, του “Τρόμος και παράνοια στο Λας Βέγκας” κ.α. έχει βάλει στα σκαριά την δημιουργία ταινίας με θέμα το κλασικό αριστούργημα του Θερβάντες “Δον Κιχώτης”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σύμφωνα με το cinemablend ο Gilliam σκοπεύει να κάνει την προσαρμογή του Δον Κιχώτη για τον κινηματογράφο, αν και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό θεωρούνται μικρές.

Ο ίδιος ο δημιουργός αναγνωρίζει το ρίσκο και φοβάται ότι θα απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους, αν δεν υλοποιήσει το σχέδιο του. “Το επικίνδυνο είναι ότι πολλοί άνθρωποι το περιμένουν, οπότε ίσως να απογοητεύσω πολύ κόσμο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gilliam. 

Ο σκηνοθέτης πριν τρία χρόνια είχε δηλώσει ότι παραιτείται από το όραμά του να δημιουργήσει τον Δον Κιχώτη. Ωστόσο, φαίνεται ότι ξαναμπαίνει στο δύσκολο αγώνα. Ένα ζήτημα είναι αν θα συμμετέχουν σε αυτό οι Robert Duvall και Ewan McGregor. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι και ο Johnny Depp ετοιμάζει μια δική του μοντέρνα εκδοχή του Δον Κιχώτη με την Disney. Οπότε, ο Depp είναι σίγουρα εκτός πλάνων, αν και συνεργαζόταν μαζί του πριν ο Gilliam παραιτηθεί από την προσπάθεια να κάνει τον Δον Κιχώτη. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b