MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξεκίνησε το 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Περισσότερες από 70 ταινίες θα προβληθούν στο 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, οι περισσότερες από αυτές μάλιστα σε πρώτη ελληνική προβολή. Το “Πανόραμα” διεξάγεται από τις 14 Νοεμβρίου έως και 27 Νοεμβρίου, στους κινηματογράφους Λαϊς- Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Capitol 3D Cinema, (από τις 14 έως και τις 20/11) και στον κινηματογράφο Ιντεάλ (21/11 έως και 27/11).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στο διαγωνιστικό τμήμα του συμμετέχουν ταινίες από τα Βαλκάνια, το Ισραήλ, την Ιταλία, αλλά και τη Ρωσία, ανάμεσα στις οποίες το «The Priest’s Children» που κέρδισε πριν λίγες μέρες το “βραβείο κοινού-Ματιές στα Βαλκάνια” στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα ξεχωρίζουν  η ταινία του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι «La danza de la realidad», το «The invisible woman» με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς, μια ταινία που αφηγείται έναν έρωτα του συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς με μια νεαρή γυναίκα. Επίσης, το «Wild duck», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, ένα φιλμ για τις επιλογές που κάνουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα και οικονομικά συμφέροντα.

Ως προς το ελληνικό σινεμά, υπάρχει εκτενές αφιέρωμα του κινηματογράφου της δεκαετίας του 60, με ταινίες που διαφοροποιούνται ξεκάθαρα από το κυρίαρχο πνεύμα του εμπορικού κινηματογράφου. Θα προβληθούν, μεταξύ άλλων, η «Αντιγόνη» του Γιώργου Τζαβέλλα, η «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, η «Συνοικία το όνειρο» του Αλέκου Αλεξανδράκη, η «Φαίδρα» του Ζιλ Ντασέν, «Το μπλόκο» του Άδωνι Κύρου και «Οι βοσκοί της συμφοράς» του Νίκου Παπατάκη.

Το αφιέρωμα «American Indie Go!» παρουσιάζει ταινίες του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου. Επίσης, στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος οι ιταλικές ταινίες τρόμου Τζιάλο, οι ευρωπαϊκές ταινίες που διάλεξαν Έλληνες συγγραφείς, οι μικρού μήκους φιναλίστ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2012.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ και περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα www.panoramafest.org

Αίθουσες και τιμές εισιτηρίων

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136 (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
Τηλ: 2103609695
Γενική Είσοδος: 5 €- Κάρτα διαρκείας 10 προβολών: 30 €
Προπώληση εισιτηρίων: καθημερινά από τις 5.30 μ.μ. μέχρι τις 11.30 μ.μ.

CAPITOL 3D CINEMA
Διεύθυνση: Ιουλιανού 33-35 & 3ης Σεπτεμβρίου 74-78 (εμπ. κέντρο Capitol Mall, 3oς όροφος) σταθμός Βικτώρια
Tηλ: 2108210038
Γενική Είσοδος: 5 €- Κάρτα διαρκείας 10 προβολών: 30 €
Προπώληση εισιτηρίων: στις 9-13/11 από 10.00 π.μ. έως 22.00 μ.μ. και στις 14-20/11 από 10.00 π.μ ως 23.00 μ.μ.

ΙΝΤΕΑΛ
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 46 (στάση μετρό Πανεπιστήμιο)
Tηλ: 2103826720
Γενική Είσοδος: 5 €- Κάρτα διαρκείας 10 προβολών: 30 €
Προπώληση εισιτηρίων: καθημερινά στις 11-27/11 από 2.00 μ.μ. έως 10.30 μ.μ, πλην Σαββάτου 23/11 από τις 2.00 μ.μ. μέχρι 11.30 μ.μ.

Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους

Το 26ο Πανόραμα προσφέρει για κάθε προβολή, 10 δωρεάν εισιτήρια, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται από τα ταμεία των κινηματογράφων, 45 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, με σειρά προσέλευσης, μέχρι και εξαντλήσεώς τους. Για την ελεύθερη είσοδο, είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου (και όχι δι’ αντιπροσώπου), η επίδειξη της επικυρωμένης και σε ισχύ κάρτα ανεργίας, καθώς και η αστυνομική ταυτότητά του.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Με Οσκαρική Bob Dylan διάθεση – Tι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Κινηματογράφο Δαναό
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Cine News
Το φινάλε του “The Bear” πλησιάζει: Πότε κάνει πρεμιέρα ο τελευταίος κύκλος
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Cine News
Η COSMOTE TV προβάλλει το μοναδικό αφιέρωμα του BBC Earth για τα 100 χρόνια του Sir David Attenborough
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Cine News
Νέο επικό trailer για την “Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν (video)
Cine News
Lord of the Flies: Η νέα survival σειρά που θα σε καθηλώσει – Τι φέρνει η TV την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV