MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έδωσε το final cut του “Nymphomaniac” ο Trier για να της μειώσουν τη διάρκεια

Είναι η πρώτη φορά, που ο Lars Von Trier δίνει το final cut ταινίας του στους παραγωγούς. Ο ασυμβίβαστος Trier έδωσε τελικά το Final Cut της ταινίας Nymphomaniac στην παραγωγή. Ο λόγος, όμως, που έγινε αυτό, δεν είναι για να γίνει λιγότερο προκλητική η ταινία με τις πολλές σκηνές σεξ. Η προσπάθεια των συντελεστών- με την σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη- είναι να μειωθεί η διάρκεια των δύο μερών της ταινίας, από τις 5,5 ώρες στις τέσσερις (να έχουμε δηλαδή δύο ταινίες διάρκειας 2 ωρών η καθεμιά).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο συνεργαζόμενος με τον Trier παραγωγός Peter Aalbaek Jensen δήλωσε ότι ο Trier παρέδωσε το υλικό διάρκειας 5,5 ωρών. Η ταινία, όμως, που θα παιχτεί στην πρεμιέρα στην Κοπεγχάγη στις 25 Δεκεμβρίου, θα είναι διάρκειας τεσσάρων ωρών. Το Nymphomaniac θα κυκλοφορήσει σε δύο συνέχειες των 2 ωρών. 

Στην ταινία του Trier πρωταγωνιστούν οι Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Stacy Martin, Christian Slater, Uma Thurman,Willem Dafoe, Connie Nielsen, Udo Kier, Jean-Marc Barr κ.α. Από τα πόστερ της ταινίας αναλυτικά φαίνεται ποιόν ρόλο παίζει ο καθένας. 

Στυλιστικά, στο φιλμ ο Trier θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνικών στην διάρκεια των 8 κεφαλαίων της ιστορίας: Θα γίνει ευρεία χρήση υλικού αρχείου. Ένα κεφάλαιο θα γυριστεί αποκλειστικά με στατική κάμερα. Δεν θα υπάρχει slow motion ή cinemascope σε όλα τα κεφάλαια, πλην ενός, όπου θα είναι 1,85:1. Αν είναι μάλιστα ενδεικτικό του τι δείχνει η ταινία το πιο " target="_blank">προκλητικό trailer του Nymphomaniac, ίσως υπάρχουν και σκηνές με την οθόνη χωρισμένη σε τρία παράθυρα. 
 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b