MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μίνι συναυλία-παρουσίαση δίσκου των Mareas, στο Λουκούμι bar, με ελεύθερη είσοδο (video)

Στις 8 Νοεμβρίου στο Λουκούμι Bar, το γκρουπ Mareas θα παρουσιάσει το καινούργιο άλμπουμ του με τίτλο “Swimming Birds”. Η Mareas είναι μια ελληνο-αυστριακή acoustic folk-pop μπάντα που ιδρύθηκε το το 2011 από την αυστριακή τραγουδίστρια-τραγουδοποιό Susanne Wieser, και που συνδυάζει latin, balkan και jazz στοιχεία με την ιρλανδική folk. Κάτι μας λέει ότι την μπάντα αυτή θα την αγαπήσουμε και για ένα λόγο παραπάνω. Και εξηγούμαστε…

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η Susanne, για προσωπικούς όσο και για πολιτιστικούς και προωθητικούς λόγους, αποφάσισε να μεταφέρει το project της στην Ελλάδα.

Πρόθεσή της ήταν να κατευθύνει την προσοχή του κοινού μακριά από την άθλια μονοδιάστατη εκπροσώπηση της ελληνικής κρίσης και να αποδείξει τον τεράστιο όγκο της πολιτιστικής παραγωγής που λαμβάνει χώρα ιδιαίτερα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο στην ατζέντα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Έγραψε τα τραγούδια του “Swimming Birds “, το ντεμπούτο άλμπουμ της, το φθινόπωρο του 2012 στην Αθήνα, και συνεργάζεται με Έλληνες μουσικούς. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Φωτιά Records σε συνεργασία με την Massive Productions και διανομή της Ε.Μ.Σ.Ε και περιλαμβάνει εννέα αγγλικά τραγούδια και δύο ισπανικά.

Τα τραγούδια του “Swimming Birds” ενώνουν στο σύνολό τους διάφορα είδη μουσικής, όπως η pop, folk, jazz, latin, καθώς και η μουσική των Βαλκανίων. Όλο το άλμπουμ παρουσιάζει την επιθυμία για την εκπλήρωση ενός ονείρου, έτσι και όλα τα τραγούδια μεμονωμένα, φέρουν πάνω τους ένα στίγμα ονειρικό-μελαγχολικό, συνοδευόμενο από μια ρομαντική ατμόσφαιρα και από πολλά όργανα όπως κιθάρα, κοντραμπάσο, τσέλο, βιόλα, ακορντεόν και κρουστά.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Στασινός (κιθάρα, φωνητικά), Νίκος Χατζόπουλος (μπάσο), Μιχάλης Καταχανάς (βιόλα), Άννα Λάκη (ακορντεόν), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά). Στον δίσκο συμμετέχουν και οι μουσικοί: Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεόν), Κωνσταντίνος Μπουντούνης (τσέλο).

Δείτε παρακάτω το πολύ όμορφο βίντεο για το κομμάτι “You and I know”, που είναι γεμάτο εικόνες Ελλάδας!

Λουκούμι bar, Πλατεία Αβησσυνίας 3
Ωρα έναρξης: 22.30
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b