MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θηβαίος-Πασχαλίδης “Μαζί” στον Σταυρό του Νότου: Στη σκηνή σαν οικογένεια! (gallery + video)

Μετά από έξι χρόνια, Χρήστος Θηβαίος και Μίλτος Πασχαλίδης συναντιούνται αυτή τη σεζόν ξανά επί σκηνής. Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την τελική τους πρόβα πριν την πρεμιέρα του προγράμματος που θα παρουσιάζουν από τις 18 Οκτωβρίου στον Σταυρό του Νότου, και κρατήσαμε πολλά αξιοσημείωτα. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν πρόκειται απλά για μια επαγγελματική συνεργασία, αλλά για συνάντηση δύο πραγματικών φίλων, με ό,τι καλό συνεπάγεται αυτό για την ατμόσφαιρα του προγράμματος και για το κοινό. από την Ιωάννα Κρανιώτη

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Αξίζει να αναφέρουμε πως η πρόβα δεν διέφερε σε τίποτα από ένα κανονικό πρόγραμμα, αφού δεν υπήρξαν επαναλήψεις για τυχόν διορθώσεις ή αλλαγές. Γι’ αυτό ό,τι θα διαβάσετε παρακάτω, αντιπροσωπεύει απόλυτα αυτό που θα παρουσιάζουν και στο κανονικό πρόγραμμα οι δύο τραγουδοποιοί.

Το ρεπερτόριο αποτελείται από τις πιο αγαπημένες δημιουργίες των ίδιων των καλλιτεχνών, με κάποιες επιπλέον προσθήκες, όπως τη διασκευή του Χρήστου Θηβαίου στο τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου “Διάφανος” και το ακυκλοφόρητο κομμάτι του Μίλτου Πασχαλίδη -το οποίο ηχογράφησε παρέα με το Χρήστο Θηβαίο-, σε στίχους του σπουδαίου Άλκη Άλκαίου και μουσική δική του, με τίτλο “Το καλοκαίρι στην Αμοργό. Όπως βέβαια άφησαν να εννοηθεί, στο πρόγραμμα θα εντάσσονται κάθε Παρασκευή -μέχρι να πέσει η αυλαία- επιπλέον τραγούδια. Το “αλάτι” του προγράμματος είναι η δημιουργική “τραμπάλα” μεταξύ των στυλ των δύο ερμηνευτών: τραγούδια του Μίλτου θα ταλαντευτούν από τη γαργαλιστική χροιά του Χρήστου Θηβαίου και τραγούδια του Χρήστου θα λικνιστούν στη δυναμική του Μίλτου Πασχαλίδη.

cascΜεταξύ τους υπάρχει αμοιβαίος θαυμασμός, όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν στο περιθώριο της πρόβας: “Η βαθιά ποιητικότητα που έχει πρώτα στους στίχους και μετά στη μουσική του, αλλά και σε όλη την αισθητική των εργασιών του είναι ό,τι θαυμάζω ανυπόκριτα στον Χρήστο. Και όποτε επιστρέφει σε αυτή, είμαι ο μεγαλύτερός του φαν”, ανέφερε ο Πασχαλίδης και πήρε την απάντησή του από τον ίδιο το Χρήστο Θηβαίο: “Θαυμάζω τον Μίλτο! Για την ίδια ποιητικότητα που βρίσκω και εγώ σε αυτόν αλλά και για το δυναμισμό του, που θυμίζει τον Bob Dylan, κάτι που εγώ δεν έχω”.

Στην σκηνή του Νότου, ανεβαίνει ουσιαστικά μια φιλία. Αυτό που εισέπραξα όταν τους είδα εκεί πάνω, ήταν ένας παιδικός ενθουσιασμός. Δύο αφελή και ευτυχισμένα παιδιά! Τον Χρήστο και τον Μίλτο, που ήρθε η ώρα να παίξουν και να μιλήσουν παρέα στη σκηνή. “Μια λέξη είναι το μήνυμα αυτής της συνεργασίας… μαζί! Eίναι οικογενειακή υπόθεση η συνεργασία μας. Η σκηνή είναι ψυχοθεραπευτική όταν ανεβαίνουμε μαζί, φροντίζουμε παρέα τα σκοτάδια μας, φροντίζουμε το απρόβλεπτο που μας ενώνει”, συμφώνησαν…

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως με τον ίδιο εκλεκτό και σπάνιο τρόπο θα λειτουργήσει στο κοινό αυτή η συνάντηση των δύο φίλων: έτσι απλά … ψυχοθεραπευτικά!

Κάθε Παρασκευή ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα εμφανίζονται στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b