MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ταινία για τον Martin Luther King στα σκαριά από Oliver Stone με τον Jamie Foxx

Ο Oliver Stone είναι ένας σκηνοθέτης που έχει κάνει πολλές βιογραφικές ταινίες, όπως τις “Αλέξανδρος” “The Doors” και “Nixon”. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το ότι σχεδιάζει ταινία για μια σπουδαία μορφή στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αγώνων, τον αφροαμερικανό πάστορα Martin Luther King που δολοφονήθηκε για τους αγώνες του.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Jamie Foxx είναι ήδη σε συζητήσεις. Ο Stone έχει δουλέψει και στο παρελθόν με τον Foxx στην ταινία Any Given Sunday του 1999, που είχε ως θέμα του το αμερικανικό ποδόσφαιρο. 

Ήδη η οικογένεια του King έχει δώσει την συγκατάθεσή της για την ταινία. Ο σεναριογράφος Kario Salem επί τρία χρόνια κάνοντας έρευνα και συνεντεύξεις, καθώς ήθελε το σενάριο του να είναι όσο πιο ιστορικά ακριβές είναι δυνατόν. 
martin-luther-king21
O Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ (Martin Luther King Jr.) (15 Ιανουαρίου 1929 – 4 Απριλίου 1968) ήταν Αμερικανός πολιτικός αγωνιστής, ηγέτης των Αφροαμερικανών και εφημέριος, που πάλεψε ενάντια στον φυλετικό ρατσισμό.

Παθιασμένος αγωνστής και δεινός ρήτορας, έδωσε μεγάλους αγώνες, έβγαλε πύρινους λόγους, με πιο γνωστό αυτόν που ξεκινάει με την θρυλική εισαγωγή “I have a dream”. Η σύγκρουσή του με το κατεστημένο των λευκών στις ΗΠΑ, που επέβαλε διακρίσεις εις βάρος των αφροαμερικανών, τον έκανε μια μεγάλη μορφή της ιστορίας, αλλά προκάλεσε εις βάρος του την οργή πολλών ανθρώπων. Ένας από αυτούς, ο παντοδύναμος αρχηγός του FBI Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, ο οποίος τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση, θεωρώντας τον όργανο των κομμουνιστών. 

Δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1968 στο Μέμφις του Τεννεσσί, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του πανδοχείου Λωρέιν, στο οποίο βρισκόταν μαζί με τους συνεργάτες του.Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 10 Μαρτίου του 1969, ο Τζέιμς Ερλ Ρέυ, ομολόγησε τη δολοφονία του Κινγκ και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 99 ετών.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b