MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάρια κινηματογράφου στο Σχολείο του Σινεμά

Σεμινάρια Κινηματογράφου πραγματοποιεί το “Σχολείο του Σινεμά”. Τα μαθήματα θα έχουν τρεις κύκλους, Σκηνοθεσίας, Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου, Συγγραφής Σεναρίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Α. Σεμινάριο ιστορίας και θεωρίας κινηματογράφου 2013-2014.
10 τρίωρα Μαθήματα για τα κινηματογραφικά ρεύματα, τις σχολές και τα κινήματα αλλά και τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου. Επίσης για επιλεγμένα θεωρητικά ζητήματα και θεματολογίες. Εισηγήσεις συνοδευμένες με προβολές αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες.

Έναρξη με ανοιχτό για όλους-ες (εξτρά) κανονικό μάθημα το Σάββατο 19.10.2013 στις 17.00. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως το τέλος του ανοιχτού μαθήματος. Κάποιες ελάχιστες εγγραφές, ενδεχόμενα να πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα. Συντονιστής σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου.
Επίσημη Έναρξη: Σάββατο 26.10.2013 στις 17.00. Κόστος συμμετοχής: 100€ (χωρίς ΦΠΑ), μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους.

Β. Σεμινάριο σκηνοθεσίας κινηματογράφου 2013-2014 – Κάνε τη δική σου ταινία
σε 4 μήνες, 2 φορές την εβδομάδα, από 3 ώρες την φορά. 33 Συναντήσεις, σύνολο ωρών 99.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισαγωγή στις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας (γνωριμία με τη γραμματική και συντακτικό του σινεμά) και τις απόλυτα στοιχειώδεις αρχές της διεύθυνσης παραγωγής, του σεναρίου, της κινηματογραφικής υποκριτικής, της εικονοληψίας,της ηχοληψίας, της σκηνογραφίας και του μοντάζ μέσα από ασκήσεις και το γύρισμα ταινίας μικρού μήκους. Προβολή αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες με άξονα τα παραπάνω και ανάλυσή τους. Όσοι συμμετάσχουν θα περάσουν από όλα τα στάδια της παραγωγής ενός φιλμ, μπρος και πίσω από την κάμερα. Οι σκηνοθετικές ασκήσεις υλοποιούνται από τον κάθε συμμετέχοντα στο ρόλο του σκηνοθέτη και συνεργείο όλους τους υπόλοιπους.
Έναρξη με ανοιχτό για όλους-ες (εξτρά) κανονικό μάθημα την Κυριακή 13.10.2013 στις 16.00.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως το τέλος του ανοιχτού μαθήματος. Κάποιες ελάχιστες εγγραφές, ενδεχόμενα να πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα.

Με το Γιάννη Καραμπίτσο σκηνοθέτη, μοντέρ και κριτικό κινηματογράφου ως συντονιστή του σεμιναρίου / το Γιώργο Μουζακίτη σκηνοθέτη και διευθυντή παραγωγής (διεύθυνση παραγωγής) / το Ντίνο Γιώτη σεναριογράφο (πρόεδρο της εταιρίας Eλλήνων σεναριογράφων) και συγγραφέα (σενάριο)
Επίσημη Έναρξη: Κυριακή 20.10.2013 στις 16.00.
Κόστος συμμετοχής: 380€ – μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους

Γ. Σεμινάριο συγγραφής σεναρίου 2013-2014
Εργαστήρι σεναρίου του σχολείου του σινεμά, από 19 Οκτωβρίου 2013 για 3 μήνες, 1 φορά την εβδομάδα, από 3 ώρες την φορά. 12 Συναντήσεις. Διάρκεια σεμιναρίου: 36 ώρες.
Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τα «μυστικά» της σεναριακής γραφής, να τους βοηθήσει να χειριστούν δραματουργικά τις ιδέες τους και να τους εξοπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να τις παρουσιάσουν σε ένα επαγγελματικό επίπεδο.
Συνεχείς ασκήσεις συγγραφής θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τις ιδέες τους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα του σεμιναρίου θα είναι η συγγραφή από κάθε συμμετέχοντα ενός ολοκληρωμένου σεναρίου μικρού μήκους.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως το τέλος του ανοιχτού μαθήματος. Κάποιες ελάχιστες εγγραφές, ενδεχόμενα να πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα.

Εισηγητής: Νίκος Λερός.
Έναρξη με ανοιχτό για όλους-ες (εξτρά) κανονικό μάθημα το Σάββατο 19.10.2013 στις 15.00
Επίσημη Έναρξη: Σάββατο 26.10.2013
Κόστος συμμετοχής: 280€ (χωρίς ΦΠΑ), μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους.

Σημείωση:
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Στο τέλος των σεμιναρίων, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.

Πληροφορίες-Εγγραφές:
Τηλέφωνα: 2130159816 09.00-15.00 καθημερινές, κινητό: 6996112050, e-mail: [email protected].
Site Σχολείου του Σινεμά: https://sites.google.com/site/schoolofcinema/

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b