MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Elizadeth του Χάρη Ρώμα για τρίτη χρονιά στο Vault

Aπό την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ως τις 12 Ιανουαρίου 2014, ο πολυχώρος Vault φιλοξενεί την παράσταση Elizadeth.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το έργο είναι διασκευή του “Βασιλικοί μετά τρούλου” του Χάρη Ρώμα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Πρόκειται για μια θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και συντελεστών μιας παράστασης και στη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου.

Υπόθεση:

Αθήνα 2015. Πέντε χρόνια μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και η ανεργία στον κλάδο των ηθοποιών έχει φτάσει στο 92%. Τα σήριαλ έχουν σταματήσει, το Εθνικό θέατρο το πήραν τα ΙΚΕΑ, η Λυρική και το Κρατικό γίναν Σουπερ Μάρκετ, οι πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης έγιναν σουβλατζήδες, καθαριστές, πλανώδιοι μουσικοί, λαχειοπώλες, κλπ για να επιβιώσουν. Κι ενώ το ένα θέατρο κλείνει μετά το άλλο κι ελάχιστοι θίασοι πια έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, ένας άντρας καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ηθοποιών σε ένα μικρό θέατρο για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη Μαρία Στιούαρτ του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα διασκευασμένο από μια ατάλαντη συγκεντρωτική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται και που βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο για να χρηματοδοτήσει την παράσταση της. Θα καταφέρει να τους πείσει να συμμετάσχουν στο “τερατούργημα” της και με πιο τίμημα; Είναι η οικονομική κρίση και η ανέχεια αρκετή για να ξεπουληθούν καριέρες, ήθη και αρχές; Τι γίνεται όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μαζευτούν σε έναν χώρο “τα λάθη” όλου του κόσμου; Όταν οι λάθος ηθοποιοί, με λάθος έργο, στη λάθος περίοδο, με λάθος σκηνοθέτη, σε λάθος θέατρο, με λάθος χορηγό, υποχρεώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο “ιστορικό” έργο μιας κατά λάθος συγγραφέως;

Η παράσταση ξεκινάει από το φουαγιέ του Πολυχώρου με την προβολή του προβίντεο της παράστασης.

Συντελεστές:
Διασκευή κειμένου / σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Βοηθός σκηνοθέτη : Αθανασία Κούσουλα, Δήμητρα Κολλά
Μουσική σύνθεση / επιμέλεια: Μάνος Αντωνιάδης
Στίχοι τραγουδιών : Πάνος Μπρατάκος
Φωτογραφίες : Άρης Ρουπίνας (Photo Press News)
Επιμέλεια κοστουμιών : Σίμος Παπαναστασόπουλος
Κοστούμια εποχής : Βίκυ Σδούγκου
Επιμέλεια κίνησης/ χορογραφίες : Βιβή Ρωμανά
Φωτισμοί : Βαγγέλης Μούντριχας
Video παράστασης : Γιώργος Κωμάκης- Χρήστος Κοντέος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς


Παίζουν: Σαράντος Γεωγλερής (Πέτρος Παπαδόπουλος) Δήμητρα Κολλά (Λυδία Λενιόρδου) Αναστάσης Κολοβός (Άρης Λυμπερόπουλος) Παντελίτσα Λοίζου (Τζένη Θεοκλέους) Πάνος Μπρατάκος (Κώστας Μάλφας) Αλκμήνη Σταθάτου (Ντέπυ Σολωμού) Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη (Ελένη Κουρή) Τάσος Τζιβίσκος (Έλτον Λεμπέσης) Φωτεινή Τσακίρη (Τερέζα Λεμπέση)

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b